УКР РУС

"Мене робили у всьому винним": Коноплянка – про конфлікт із Де Дзербі

31 грудня 2022 Читать на русском

Український хавбек Краковії Євген Коноплянка розповів, які проблеми у нього виникли у Шахтарі з Роберто Де Дзербі.

"У мене в Шахтарі було багато травм. Все починалося непогано: забивав, багато грав. Я прийшов до певного тренера (Луїша Каштру – прим.) Наступний чемпіонат ми не виграли і його вирішили поміняти. Я отримав травму, прийшов інший тренер (Роберто Де Дзербі – прим.).

Коноплянка покинув Шахтар заради збірної України – згадка про "синьо-жовтих" ледь не спровокувала сльозу

Я з цією травмою борюся, борюся, але ніяк не можу вилізти протягом трьох місяців. Дуже хотів повернутися та встигнути на Євро-2020. З Андрієм Шевченком був на зв'язку, я говорив: "Чим зможу, тим допоможу". Я намагався, але не встиг. Така травма була, що потрібно більше часу для відновлення.

До мене підійшов Даріо Срна та сказав, що новий тренер на мене не розраховує. Я сказав, що я не можу зараз піти, бо маю травму. Тож залишився з літа до зими. У тренера якісь свої плани, він не бачить мене – це нормально. Я буду тренером, хтось на мене теж ображатиметься. Тут не варто ображатись, це футбол, він бачить так.

Кажуть, я мав погані стосунки. Ну, звичайно, якщо тренер тобі вже сказав через когось, а мені особисто. Але окей, це теж вітається, що хоч би передав. Я почав все одно тренуватись, доводити, як будь-який футболіст. Але я бачу, відчуваю, що до мене якийсь негатив все одно є. Наче у нас щось сталося перед цим. Може, якось були знайомі, не знаю. Може, я йому десь пломби повибивав. Жартую.

Не беру зараз близько до серця, не тримаю зла на нього. Окей, це його вибір. Але було упереджене ставлення. Не має значення, як би я зіграв, тренувався – зробити скрізь винним", – заявив Коноплянка на YouTube-каналі Влади Седан.

Голи Ярмоленка і Безуса, два значні повернення і 18-річний герой: що робили українці під час ЧС-2022