УКР РУС

Марсель планує скоротити зарплатний фонд – клуб Маліновського ризикує розпродажем лідерів, врятує лише одне

23 травня 2023 Читать на русском

Невизначеність стосовно європейського майбутнього Марселя вплине на трансферну стратегію босів клубу влітку.

Марсель практично програв Лансу боротьбу за друге місце в Лізі 1. До кінця чемпіонату залишилося зіграти 2 матчі, і між командами 5 очок різниці. Якщо команда Ігора Тудора посяде підсумкове третє місце в таблиці, то буде змушена грати влітку в кваліфікації Ліги чемпіонів.

Дебютний асист Маліновського у відеоогляді матчу Лілль – Марсель – 2:1

Як інформує L'Équipe, саме невизначеність щодо європейського майбутнього Марселя вплине на трансферні рішення влітку. У попередньому місяці президент клубу Пабло Лонгорія і спортивний директор Хав'єр Рібальта розробили стратегії залежно від місця, яке Марсель посяде за підсумками сезону – друге, третє або четверте.

Згідно з цією стратегією, Марсель буде змушений відкласти в бік трансфер форварда Крістал Пелас Вілфріда Заха в статусі вільного агента. Раніше Foot Mercato повідомляв, що Заха стане пріоритетною метою Марселя в літнє трансферне вікно, якщо клуб потрапить в ЛЧ.

Керівники клубу мають намір скоротити фонд зарплати, якщо Марсель не зможе пробитися в груповий етап ЛЧ. У цьому випадку клуб постарається продати кількох своїх лідерів – Маттео Гендузі, Леонардо Балерді і, можливо, Дженгіза Ундера.

Повідомляється, що Алексісу Санчесу відхід не загрожує в будь-якому разі. Інформації про Руслана Маліновського немає – влітку Марсель повинен викупити українця в Аталанти. Всі умови для цього були виконані раніше (провансальці зберегли місце в Лізі 1).

Маліновський асистом перервав невдалу серію і став найкращим у Марселі – Фонсека відбирає мрії про пряму путівку в ЛЧ