УКР РУС

Динамо на виїзді перемогло Маріуполь

26 вересня 2018 Читать на русском

Київське Динамо обіграло Маріуполь в рамках перенесеного матчу 4-го туру УПЛ з рахунком 2:0.

Команда Хацкевича дуже нервово розпочала поєдинок та дивом не пропустила вже на 1-й хвилині, коли Буяльський необачно виконав передачу назад. Зубков, перехопивши м'яч, вийшов на побачення з Бойком, але обіграти голкіпера киян не зумів. Вже за мить фестиваль обрізок у складі Динамо продовжив Кадар. Після невдалого пасу угорця поблизу власних воріт Миколенко лише за допомогою фола зупинив швидкий прорив Зубкова.

Маріуполь – Динамо – 0:2 – відео голів та огляд матчу

Попри стартовий натиск Маріуполя рахунок досить нелогічно відкрили "динамівці". На допомогу підопічним Хацкевича, у яких не клеїлись позиційні атаки, прийшов стандарт. Циганков від кутового прапорця виконав передачу на ближню стійку, а Вербіч, випередивши суперників, головою спрямував м'яч у дальній кут.

Пропущений гол зовсім не знітив приазовців, які продовжували нагнітати поблизу воріт Бойка. На 22-й хвилині м'яч таки побував у сітці воріт Динамо після рикошету від ноги Бурди, однак за мить до цього лайнсмен зафіксував офсайд у Фоміна. А ось блискавична відповідь киян знову виявилась безжальною. Буяльський з лінії штрафного поцілив у ближню стійку, а добивання Гармаша рукою заблокував Яворський. Пенальті та всього лише жовта картка захиснику Маріуполя. Циганков з "позначки" впевнено переграв Гальчука – 0:2.

Зробивши свою перевагу комфортною, підопічні Хацкевича зовсім не контролювали гру та дуже багато дозволяли господарям поблизу воріт Бойка. До перерви маріупольці могли забивати щонайменше тричі, однак команді Бабича не вистачало влучності на звершальній стадії. Спочатку хороший шанс змарнував Фомін, схибивши з близької відстані, а згодом м'яч у сантиметрах розминувся з дальньою стійкою після удару головою від Федорчука.

Стартовий відрізок другого тайму залишився за киянами, які втратили дві чудові нагоди, щоб остаточно зняти усі питання щодо переможця. У обох випадках Маріуполь врятував Гальчук, який потягнув удари Циганкова та Буяльського. Провівши у хорошому темпі приблизно 15 хвилин, віце-чемпіони України знову віддали ініціативу господарям поля.

Черговий провал в обороні Динамо ледь не завершився виходом Чурка на побачення з Бойком. На щастя для киян, Денис вчасно покинув ворота та ліквідував небезпеку. Ще раз голкіперу киян довелось вступати у гру на 79-й хвилині, коли Вакула потужно вистралив під поперечку, а Бойко перевів сферу на кутовий. Маріуполь намагався організувати щось схоже на фінальний штурм, однак провести бодай один м'яч підопічні Бабича так і не зуміли.

Динамо, здобувши впевнену, лише за рахунком, перемогу, набрало 20 очок та закріплилось на другому місці УПЛ. Маріуполь залишився на 10-й позиції, маючи у своєму активі 10 пунктів.

УПЛ, перенесений матч 4-го туру

Маріуполь – Динамо – 0:2

Голи: Вербіч, 7, Циганков, 24 (пен)