УКР РУС

Маріуполь – Бордо: приазовці себе перевершили, але індивідуальні помилки відібрали в них шанси на продовження боротьби

9 серпня 2018 Читать на русском

Маріуполь приймав Бордо в рамках першого матчу 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Результат і огляд читайте на "Футбол 24".

Матч Маріуполь – Бордо стартував о 20.00 за київським часом і завершився впевненою перемогою французів з рахунком 1:3.

Бордо потужніше розпочав зустріч, але швидкий гол вдався Маріуполю. Українці реалізували перший же вихід до чужих воріт. Спершу Фомін після вкидання ауту потужно пробив у ближню "дев'ятку" – голкіпер перевів гру на кутовий. Приазовці розіграли стандарт, пішла подача у штрафний майданчик, а звідти м'яч відскочив прямо на ногу Мишньову – хавбек влучним ударом відкрив рахунок у поєдинку.

Маріуполь – Бордо: Мишньов забив красивий гол ударом у падінні

Французи намагалися швидко відігратися, створюючи момент за моментом у володіннях Худжамова. Гостро пробивали Пундже та Гаїч, головою міг відзначитися Пабло, але в цих епізодах Маріуполю пощастило: десь м'яч йшов повз ворота, десь рятував воротар. Бордо загалом володів ініціативою, але на власній половині поля припускався серйозних фейлів.

На 19 хвилині Мишньов у схожому стилі міг оформити дубль – Чурко навісив з флангу, а захисники вибили на лінію штрафного, де чатував Дмитро. Цього разу Костіль був на місці. Через декілька хвилин подвоїти перевагу мав шанс Фомін, але з вигідної позиції форвард пробив повз ворота.

Втім, своїми моментами Маріуполь не скористався, а тиск гостей дав про себе знати. Українська команда почала обрізатися і втрачати концентрацію. Проста комбінація з двома вертикальними передачами від Санкаре і Камано завершилася голом Ляборда. Нічийний рахунок протримався зовсім не довго – через 4 хвилини Ляборд забив вдруге.

Причиною другого взяття воріт Маріуполя стала жахлива помилка Худжамова, який не зумів приборкати м'яч після передачі від партнера. Рустам розгубився від пресингу Ляборда і подарував супернику гол у своєму воротарському майданчику. До перерви приазовці організували декілька непоганих контратак, але перший тайм завершився на користь Бордо.

Другу половину зустрічі команди також розпочали на зустрічних курсах. Вищий клас французької команди знову дав про себе знати – гості краще розпорядилися своїми шансами. Демірі обрізав півкоманди після зміщення в центр поля, чим скористалися три гравці Бордо. Швидкий розіграш м'яча, хитра передача п'ятою – і Чуамені втретє сколихнув сітку за спиною Худжамова.

Маріуполь продовжував використовувати свій козир – дальні удари. Черговий постріл Мишньова парирував голкіпер, прицільний удар Борячука прийняла на себе стійка, а Піхальонок з прекрасної позиції пробив над воротами. Варто віддати належне господарям, які не складали зброю і йшли вперед.

Водночас нікуди не зникли помилки, тому Худжамову довелося рятувати команду після ударів Юссуфа та Плашила. Рустам трішки реабілітувався за курйоз у першому таймі. До фінального свистка Бордо міг ще не один раз покарати Маріуполь на швидких контратаках, але рахунок залишився незмінним. Приазовці програли домашню частину протистояння.

Матч-відповідь кваліфікації Ліги Європи відбудеться через тиждень, 16 серпня, на полі Бордо. Маріуполю потрібна буде результативна перемога з різницею в два м'ячі. Переможець цієї пари в наступному раунді зустрінеться з Ягеллонією або Гентом.

Маріуполь не був схожий на себе

Олександр Бабич привчив до того, що його команда у матчах з сильнішими суперниками паркує біля власних воріт автобус і грає на відбій. Схожий сценарій очікувався сьогодні, але Маріуполь здивував намаганням періодично діяти проти Бордо на зустрічних курсах. Приазовці непогано вибігали у швидкі атаки, створювали хороші моменти і ефективно використовували провали французів на підбираннях біля їхнього штрафного майданчика.

Маріуполь забив швидкий гол і мав усі шанси до середини першого тайму закріпити перевагу, якби Мишньов і Фомін краще розпорядилися своїми моментами. Навіть у другому таймі господарі не забули про гру в атаці, шукаючи можливостей вивести одного з партнерів на ударну позицію.

Долю матчу вирішили персональні помилки гравців

Маріуполь виглядав гідно, а два ключові голи пропустив після персональних помилок Худжамова та Демірі. В деяких епізодах, зокрема з першим пропущеним м'ячем, українська команда припускалася структурних помилок у центрі поля, але покарань вдавалося уникати завдяки самовіддачі та марнотратству опонентів.

Що цікаво, приазовці також регулярно отримували подарунки від футболістів Бордо, однак через брак індивідуальної майстерності не могли ними скористатися. Маріуполь відіграв на своєму рівні, а в певних аспектах навіть приємно вразив, але все перекреслили індивідуальні фейли з передачами назад голкіперу, який не приборкав м'яча, та авантюрними зміщеннями найбільш креативного гравця маріупольців Демірі.

Гравець матчу – Гаетан Ляборд

Ляборд прекрасно розібрався в двох епізодах і оформив дубль. Перед першим взяттям воріт грамотно відкрився під розрізну передачу Камано, а перед другим – пресингом пішов до кінця на Худжамова.

Шансів на продовження боротьби в ЛЄ немає

Підсумок домашнього матчу не залишає Маріуполю шансів поборотися за вихід у раунд плей-офф на виїзді. Інтриги у протистоянні немає – таку перевагу на власному полі Бордо не розтратить, а Маріуполю забити 3 голи не під силу.

Ліга Європи, 3-й раунд кваліфікації, перший матч

Маріуполь – Бордо – 1:3

Голи: Мишньов, 7 – Ляборд, 33, 37, Чуамені, 49