УКР РУС

Манчіні пояснив, чому покинув пост наставника збірної Італії – матч з Україною вже на початку вересня

15 серпня 2023 Читать на русском

Колишній коуч збірної Італії Роберто Манчіні пояснив свій відхід з поста наставника. Тренер залишився невдоволеним поведінкою федерації.

"Пояснив Гравіні (президент Федерації футболу Італії), що в ці місяці мені потрібна підтримка і спокій, але він цього не зробив, тому я пішов у відставку. Чи мав я це зробити раніше? Можливо. Але я залишив збірну за 25 днів до матчу, а не за 3.

Збірна Італії сенсаційно залишилася без тренера – Манчіні пішов у відставку за місяць до гри з Україною

Гравіна цілий рік намагався революціонізувати мій персонал. Я намагався сказати йому, що щонайбільше він може додати кілька нових облич, але він не може прибрати двох учасників штабу, який працює та перемагає. У всякому разі, це я повинен вирішувати, чи треба замінити члена мого штабу.

Гравіна деякий час думав про справи зовсім інакше, ніж я. Мене вбили лише за моє рішення піти. Я хотів дати сигнал президенту, він міг би мені допомогти, якби захотів.

Попросив Федерацію прибрати з мого контракту пункт про право звільнити мене в разі невиходу на Євро-2024. Попросив це лише для того, щоб мати спокій і тишу протягом наступних кількох місяців. Очевидно, я б пішов, якби все пішло не так добре і ми не змогли пройти кваліфікацію", – цитує Манчіні Football Italia.

Італія шукає нового наставника – два зіркові тренери у списку суперника України

Нагадаємо, що Роберто Манчіні очолив збірну Італії в травні 2018 року після невиходу на ЧС-2018 та привів команду до чемпіонства на Євро-2020. "Скуадра адзурра" також є суперником збірної України у відборі на Євро-2024 – матч між командами запланований на 12 вересня.