УКР РУС

Манчестер Юнайтед влаштував переможний камбек у стилі фіналу ЛЧ-1999, Челсі розгромив Бернлі – Мудрик зіграв 15 хвилинbomb

7 жовтня 2023 Читать на русском

В рамках суботньої програми 8-го туру АПЛ було проведено кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Челсі, як вже можна було здогадатись із табло над цим текстом, розгромив Бернлі на виїзді. Щоправда, перший тайм був дуже невиразним, а лондонці у ньому ще й пропустили на 15-й хвилині – голом з передачі Фостера відзначився Одобер. Відігратись гості змогли аж перед перервою завдяки автоголу Аль-Дахіля.

Капітан Шеффілд Юнайтед отримав жахливий перелом на рівному місці – моторошні кадри

Другий тайм теж не став феєричним, однак Челсі забив три голи з чотирьох ударів. Героями цього відрізку можна назвати Стерлінга та Палмера. На 49-й хвилині Рахім заробив пенальті, який реалізував Коул, а на 65-й він забив і сам. Оформити розгром вдалося на 75-й, коли Стерлінг прорвався лівим флангом і викотив м'яч Палмеру, а той скинув його під удар Джексону – 1:4!

Мудрик, на жаль, вийшов аж на 82-й хвилині, замінивши Стерлінга. Українець встиг запам'ятатись лишень відкриванням під ривок лівим флангом – Міша легко втік від опікунів і виконав пас у штрафний в спини захисникам. На жаль, Джексон не зміг підлаштуватись під м'яч. Ось і весь доробок за 15 хвилин (включно з компенсованими).

Манчестер Юнайтед мав зганьбитись у домашньому матчі з Брентфордом, але замість цього оформив камбек у стилі фіналу з Баварією-99. Рівний перший тайм завершився мінімальною поразкою "дияволів" – вони так і не змогли відповісти на гол Єнсена, забитий на 26-й хвилині. Знову є питання до Онана, однак в цьому епізоді жахливо зіграла уся оборонна група МЮ.

По перерві підопічні Еріка тен Хага домінували, завдавши 14 ударів по воротах. Брентфорд мав лишень три постріли, хоча два з них могли перетворитись у гол. Так чи інакше, "дияволи" домінували, влучали у поперечки й навіть забили на 90-й хвилині – втім, взяття воріт не зарахували через офсайд. Здавалося, що МЮ вже не витягнути цей матч.

Втім, в ендшпілі зустрічі спрацювала заміна. І як спрацювала! Мактомінай, який з'явився на 87-й хвилині, зрівняв рахунок на 3-й компенсованій, вигравши підбирання після пострілу Далота. Ще за чотири хвилини Скотті став героєм – Бруну виконав подачу зі штрафного, Магуайр скинув її на шотландця, а той вколотив м'яч у сітку. 2:1! Манчестер Юнайтед святкує вольову перемогу!

Результат матчу на Крейвен Коттедж особливо не здивував. Шеффілд є безнадійним аутсайдером АПЛ, пропускаючи голи пачками й маючи в активі лишень одне очко. Більш цікавим фактом стала тривалість поєдинку – у першому таймі переграли 16 хвилин, а в другому додали ще дев'ять.

Такі шалені цифри пов'язані не тільки з новими рекомендаціями, а і з жахливою травмою Башема. Захисник Шеффілда на 23-й хвилині зламав ногу, внаслідок чого довелося призупинити гру на 13 хвилин.

А по грі все сталося так, як і мало статись. Шеффілд відстояв у "автобусі" перший тайм, однак в другому пропустив тричі – від Де Кордови-Ріда на 53-й, від Керні на 71-й (записали як автогол голкіпера) та від Вілліана у компенсований час. Навіть гол "блейдс", проведений на 68-й хвилині, лондонці забили у власні ворота (автогол в активі Робінсона). 3:1.

Програму дня в Англії закривав матч у Лондоні між Крістал Пелас і Ноттінгемом. "Лісники" завдали вдвічі більше ударів (16 проти 8), однак "орли" мали втричі вищу гостроту ударів – 0,101 xG проти 0,034. Загалом, команди провели по 2-3 хороших моменти, причому гості влучали у стійку.

Але відкрити рахунок їм так і не вдалося. Фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Евертон знищив Борнмут, який іде на дно АПЛ – Забарний привіз гол і не забив у порожні ворота, Миколенко добив