УКР РУС

Кавані дублем приніс перемогу Манчестер Юнайтед, Вулверхемптон у важкому матчі здолав Арсенал

29 листопада 2020 Читать на русском

В рамках 10-го туру АПЛ Саутгемптон зазнав драматичної поразки від МЮ, Арсенал у рідних стінах поступився Вулверхемптону.

Чемпіонат Англії 2020/21, 10-й тур

Саутгемптон – Манчестер Юнайтед – 2:3

Голи: Беднарек, 23, Ворд-Проуз, 33 – Б. Фернандеш, 60, Кавані, 74, 90+2

Арсенал – Вулверхемптон – 1:2

Голи: Габріел, 30 – Нету, 27, Поденсе, 42

Манчестер Юнайтед приїхав у гості до Саутгемптона, намагаючись відштовхнутись від тринадцятої позиції в таблиці. Останні сім виїздів МЮ виграв, але "святі" крайні три домашки виграли з рахунком 2:0 – тобто, суперник був дуже серйозним. Це стало очевидно вже у перші півгодини після стартового свистка: на 23-й хвилині Беднарек замкнув подачу Ворд-Проуза з кутового, а на 33-й все той же Ворд-Проуз забив зі штрафного – 2:0. Це був 9-й гол Джеймса в АПЛ зі стандарту – серед англійців стільки ж мають Джеймі Реднап та Лемпард, а більше тільки у Бекхема (18).

Челсі розписав сумну нічию з Тоттенхемом – "шпори" повернули лідерство

МЮ до перерви так і не забив, а де Хеа отримав травму. Замість нього на другий тайм вийшов Хендерсон, а разом з ним ще й Кавані – і заміна спрацювала вже на 60-й хвилині, коли Едінсон виконав точну передачу в центр штрафного, а Фернандес розстріляв ворота. 2:1 – Бруну став четвертим після ван Ністелроя, ван Персі та Імбрагімовіча гравцем МЮ, якому вдалося забити у п'яти виїзних матчах АПЛ поспіль. На 74-й же Кавані забив і сам, вистріливши метрів з 22-х після виносу кутового та скидки від Фреда – 2:2. Таким чином, уругваєць став першим за 18 років футболістом "дияволів", якому вдалося зробити гол+пас після виходу на заміну.

МЮ продовжив тиск, але забити в основний час не вдалося. Всі очікували на нічию, але у компенсований час гостей врятував Кавані, який ударом головою під ближню стійку замкнув подачу Рашфорда – 2:3! МЮ святкує перемогу й виходить на сьому позицію, обійшовши Ман Сіті.

Арсенал у рідних стінах приймав Вулверхемптон. На 15-й хвилині після подачі з кутового Луїс і Хіменес сильно зіткнулись головами – форварда "вовків" винесли з поля без свідомості. У середині тайму Нету своєчасно опинився на добиванні та відкрив рахунок. "Каноніри" за три хвилини відповіли голом Габріела. Вже під завісу тайму Поденсе підхопив м'яч у штрафному майданчику і миттєво вистрілив у лівий кут – 1:2.

У другому таймі голів не було, але гра від цього нуднішою не стала. Лондонці прагнули зрівняти рахунок, однак "вовки" теж не відсиджувались у захисті та інтенсивно атакували ворота суперників. На 75-й Нельсон міг відновити "статус-кво", але його удар з меж штрафного майданчика пролетів над поперечиною. Більше небезпечних моментів "каноніри" не створили та фінальний свисток зафіксував перемогу "вовків" – 1:2.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ