УКР РУС

Манчестер Сіті піде на ризикований крок, щоб зберегти своїх зірок після дискваліфікації з ЛЧ

18 лютого 2020 Читать на русском

Керівництво Манчестер Сіті продовжує гратись з вогнем попри дискваліфікацію з Ліги чемпіонів через нехтування фінансовими правилами УЄФА.

"Містяни" знайшли ризикований спосіб, щоб зберегти власних лідерів, які могли вимагати розірвання угод після єврокубкового бану команди, інформує Daily Mail.

"Манчестер Сіті виграє всі суди щодо дискваліфікації в ЛЧ": Невілл не вірить у сили УЄФА проти "містян"

На екстреній нараді футболістам пообіцяли виплату усіх бонусів за лігочемпіонівські місця, навіть якщо Манчестер Сіті не братиме участі в турнірі. Таким чином керівництво клубу захистило себе перед можливою "втечею" гравців через невиконання фінансових умов контракту. Згідно з регламентом ФІФА вони мали можливість розірвати угоду в односторонньому порядку.

Цікаво, що виконання усіх завдань на сезон може коштувати шейхам фантастичні 180 млн євро. Зокрема, Кевін Де Брюйне повинен отримати за потрапляння в ЛЧ близько 1,5 млн євро – це рекорд серед гравців. Величезні витрати Ман Сіті не компенсує участю в найпрестижнішому єврокубку, тож чемпіони Англії знову наражають себе на небезпеку.

Проте, частину коштів можна буде покрити співпрацею з технічним спонсором – компанією Puma. Остання начебто не збирається порушувати свої зобов'язання перед клубом і виплачуватиме до останнього цента 75 млн євро за сезон.

Історична дискваліфікація Манчестер Сіті: головні питання та відповіді – Гвардіола, шейх, Зінченко, суди, інші загрози