УКР РУС

Манчестер Сіті переграв Кардіфф у Кубку Англії, Зінченко провів весь матч у запасі

28 січня 2018 Читать на русском

Манчестер Сіті виявився сильнішим за Кардіфф у матчі 1/16 фіналу Кубка Англії. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

На 8 хвилині де Брюйне відкрив рахунок у матчі, розумно пробивши зі штрафного. Ще до перерви Стерлінг відгукнувся на подачу Бернарду Сілви та встановив підсумковий рахунок – 0:2 на користь Манчестер Сіті.

Таким чином, "містяни" достатньо спокійно виходять в 1/8 фіналу Кубка Англії, а Кардіфф припиняє боротьбу в турнірі.

Кардіфф – Манчестер Сіті – 0:2 – відео голів та огляд матчу

Олександр Зінченко розпочинав матч з лави запасних. У другому таймі українець почав розминатися, але на полі так і не з'явився.

Різниці в класі вистачило Манчестер Сіті для спокійної перемоги

"Містяни" сьогодні були далекими від ідеалу. Гравці атаки незвично часто помилялися в передачах. З огляду на ім'я суперника, виникали запитання до комбінаційної гри підопічних Гвардіоли. У другому таймі після заміни Сане атака Сіті взагалі поступалася в гостроті опоненту. В голові не зникала думка, що гості грають далеко не на максимальних обертах.

Кардіфф теоретично міг би сподіватися на приємніший підсумок, якби реалізував свої шанси. Небезпечно пробивав Хойлетт (Клаудіо Браво з усіх сил хотів зробити сюрприз), мали можливості відзначитися Зокоре та Патерсон. Нехай ці епізоди були не на 100% і, можливо, навіть не на 80% гольовими, але факт залишається фактом – Манчестер Сіті дозволяв валлійцям регулярно виходити на ударну позицію – у Кардіффа 10 ударів за матч.

Втім, Ман Сіті все одно був на дві голови сильнішим. Виникла б потреба – "блакитні" вивели б гру на інший рівень і здобули б необхідний результат.

Англійському футболу потрібен VAR

У вчорашньому матчі Кубка Англії між Ліверпулем і Вест Бромом система відеоповторів допомогла арбітру прийняти правильні рішення в трьох спірних епізодах. Сьогодні ж Лі Мейсон не мав змоги скористатися цією технологією, тому припустився двох грубих результативних помилок (вигаданий офсайд у Сане, через який скасували гол-красень Бернарду Сілви, та жовта картка замість червоної Беннетту за фол проти того ж Сане).

На такому контрасті стає зрозуміло, що Англії без VAR не обійтися, якою б чужою ця система не була для туманного острова. Авторитетний Гарі Лінекер коротко і ясно заявив: "Нам потрібен VAR".

Гравець матчу – Кевін де Брюйне

Бельгієць, як і вся команда, зіграв не на максимумі своїх можливостей і припускався помилок, але знову став одним із найгостріших футболістів у складі Манчестер Сіті. Створив три гольові моменти, завдав трьох ударів по воротах і найголовніше – на 8 хвилині "мозком" відкрив рахунок зі штрафного.

Цікаві факти

– Рахім Стерлінг вперше з грудня 2015 року забив головою.

– Кевін де Брюйне став 5 гравцем Манчестер Сіті, який забив 10 голів у цьому сезоні в усіх турнірах (+Агуеро, Стерлінг, Сане та Жезус).

Кубок Англії, 1/16 фіналу

Кардіфф – Манчестер Сіті – 0:2

Голи: де Брюйне, 8, Стерлінг, 37

Вилучення: Беннетт, 90+2