УКР РУС

Вільяреал завдяки дублю Данджуми здолав Валенсію, Бетіс сенсаційно поступився Ельче і погіршив шанси на боротьбу за ЛЧ

20 квітня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У вівторок 33-й тур Ла Ліги стартував трьома матчами. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 33-й тур

Мальорка – Алавес – 2:1

Голи: Бастідас, 11, Мурікі, 45+4 – Раільйо, 73 (аг.)

Бетіс – Ельче – 0:1

Гол: Моренте, 82

Вільяреал – Валенсія – 2:0

Голи: Данджума, 10 (пен), 17

Спортінг визначився з долею Раміреса, який орендований у Динамо

У першому матчі дня зійшлись відверті аутсайдери турнірної таблиці – Мальорка та Алавес. Обом командам кров з носа необхідно було набирати очки, аби залишитись в еліті. Гості протягом першого тайму володіли беззаперечною перевагою у всіх компонентах гри, однак отримали у свої ворота два сухих голи. Спочатку Бастідас вдало скористався стандартом і відкрив рахунок вже на одинадцятій хвилині.

Під кінець тайму Хоселу зобов'язаний був зрівнювати, але його вихід сам на сам з Серхіо Ріко завершився фіаско – кіпер Мальорки зреагував на потужний удар по центру воріт. У відповідь "острів'яни" забили вдруге на четвертій доданій хвилині. Вкидання з-за бокової, гравці Мальорки поборолись у верховій дуелі, м'яч відскочив до Мурікі і той, розвернувшись, з гострого кута пробив повз голкіпера.

На екваторі другої сорокап'ятихвилинки Алавесу вдалось скоротити силами суперника. Раільйо намагався головою вибити сферу після прострільної передачі, однак зрізав її за спину власному голкіперу. Більше голів у матчі не забивали. Перемога принесла Мальорці 32 очки і підняла одразу на 16-ту сходинку, Алавес з 25-ма пунктами – останній.

Бетіс на власному полі приймав Ельче. Підопічним Пеллегріні було цілком до снаги поборотися за фініш у першій четвірці – у "зелено-білих" перед матчем була однакова кількість очок з Атлетіко, Севільєю та Барселоною. Шанси, зважаючи на конкурентів, не дуже високі, але чим чорт не жартує. Окрім того, наставник севільців тримав у голові і майбутній фінал Кубка Іспанії проти Валенсії, який відбудеться менше ніж за тиждень.

Бетіс володів серйозною перевагою протягом матчу і навіть забив в середині першого тайму, однак арбітр угледів у Фекіра положення поза грою. Тим несподіванішим став гол від валенсійців наприкінці матчу – Моренте вдало замкнув простріл у штрафний майданчик. Поразка залишила Бетіс п'ятим, Ельче з 38-ма пунктами – тринадцятий.

Програму дня в Іспанії закривала зустріч на Кераміці, де Вільяреал приймав Валенсію. "Жовтій субмарині" було важливо виграти, адже в протилежному випадку "кажани" підійшли б на відстань 4-х очок від сьомої позиції. На такій же дистанції тримався і Атлетік, в сьомими йшли саме "підводники". Підопічні Емері ризикували залишитись без єврокубків. З іншого боку, перемога повернула б їх у боротьбу за ЛЄ, адже до неї не вистачало б всього 5 очок.

Розуміючи весь розклад, Вільяреал видав шалений старт, шокувавши Валенсію. Вже на 9-й хвилині господарі заробили пенальті, який реалізував Данджума, а ще за сім хвилин Арно оформив дубль – нападник реалізував вихід віч-на-віч (у попередній атаці він запоров аналогічний епізод). 2:0! Перед свистком на перерву Данджума міг і хет-трик оформити, однак його постріл з лівого краю штрафного парирував Сілессен.

В другому таймі Валенсія створила мінімум цікавих епізодів біля чужих воріт, та ще й могла пропустити у відповідь. Вільяреал впевнено контролював гру, але довести справу до розгрому не вдалося. Фінальний свисток зафіксував перемогу з рахунком 2:0.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ