УКР РУС

Хетафе поділив очки із Сельтою, Атлетіко розписав мирову із Севільєю: 27-й тур Ла Ліги, субота

7 березня 2020 Читать на русском

У суботу в рамках 27-го туру Ла Ліги відбулись 3 матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 27-тур

Ейбар – Мальорка – 1:2

Голи: Бігас , 90+2 – Родрігес, 42, Кубо, 78

Атлетіко – Севілья – 2:2

Голи: Мората, 32 (пенальті), Феліш, 36 – Де Йонг, 20, Окампос, 43, (пенальті)

Хетафе – Сельта – 0:0

Вилучення: Арамбаррі, 82 (друга жовта)

Іспанський вікенд відкрив поєдинок Ейбар – Мальорка. Перший цікавий момент і відразу гол глядачі побачили аж на 42-й хвилині. Родрігес реалізував штрафний удар, майстерно закрутивши його під ліву стійку без шансів для голкіпера.

Валенсія розписала результативну нічию з Алавесом

Після перерви темп гри пришвидшився, а моменти виникали поблизу обох воріт. На 65-й Кучо змарнував чудовий момент, пробивши повз ліву стійку з меж штрафного майданчика. Покарання за марнотратство прийшло на 78-й хвилині. Кубо отримав передачу на лінії штрафного, вийшов на ударну позицію і технічно пробив низом точнісінько під ліву стійку. Під завісу зустрічі Бігас головою замкнув простріл у штрафний майданчик – 1:2. Завдяки цій перемозі Мальорка із 25-ма очками посідає 18-у сходинку у турнірній таблиці, натомість Ейбар із 27-ма пунктами залишився на 16-й сходинці першості.

Мадридський Атлетіко приймав Севілью. Гості відкрили рахунок на 19-й хвилині. Де Йонг блискавично увірвався у штрафний майданчик і потужно пробив у правий кут. На 32-й арбітр призначив пенальті за грубий фол у карному майданчика. Його реалізував Мората, легко перегравши голкіпера. Трохи згодом Жоау Феліш з меж карного майданчика влучно пробив у правий кут – 2:1. Під завісу тайму було ще одне пенальті, щоправда в інші ворота. Його виконав Окампос, пробивши просто по центру воріт – 2:2.

У другому таймі небезпечні моменти було у обох команд, але порівняно із першим він пройшов досить нудно. До фінального свистку глядачі голів більше не побачили. В результаті цієї нічиї Севілья із 47-ма пунктами посідає 3-є місце у чемпіонаті, натомість Атлетіко на 5-му із 45-ма пунктами.

Ігровий день завершила зустріч Хетафе – Сельта. У першому таймі суперники обмінялись низкою ударів, змушуючи воротарів виконувати не найбільш складні сейви. На 37-й Мата замкнув простріл у штрафний майданчик, але м'яч пролетів у лічених сантиметрах над поперечиною. Команди пішли на перерву із нульовим рахунком.

У другому таймі активніше явно виглядали господарі, але захист гостей діяв на "відмінно". На 77-й Хетафе таки вдалось забити, але гол було скасовано через офсайд. А на 82-й хвилині після грубого фолу Арамбаррі "сині" залишись у меншості. Обидві команди відчайдушно намагались вирвати перемогу, проте забити не вдалось жодній. Фінальний свисток зафіксував нульову нічию, внаслідок якої Хетафе залишився на 4-й позиції з відставанням від Севільї у одне очко – у "синіх" 46 залікових балів у активі. Сельта тримається на 17-й сходинці, маючи 26 пунктів у своїй скарбничці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ