УКР РУС

Маліновський лише вдруге просидів увесь матч в запасі – наставник Дженоа пояснив, чому віддав перевагу екс-гравцю Міланаfire

5 березня 10:38 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Головний тренер Дженоа Альберто Джилардіно прокоментував свої кадрові рішення у матчі 27-го туру Серії А проти Інтера (1:2).

Український легіонер "грифонів" втретє поспіль не потрапив до стартового складу, але вчора взагалі на поле так і не вийшов. Це трапилося з Маліновським лише вдруге в нинішньому сезоні (перший був ще у вересні). Джилардіно вирішив, що Жуніор Мессіас краще допоможе втілити тактичний план.

Арбітр прибив команду Маліновського навіть після втручання VAR – Інтер забив переможний пенальті, якого не було

"Наша система пластична. Ми можемо змінювати підхід залежно від використовуваних гравців. З Мессіасом або Ґудмундссоном у ролі меццали крайні захисники рухають фланги та швидко відбирають м’яч. Це більш атакувальна інтерпретація системи. Намір полягає в тому, щоб високо пресингувати, перекривати простір, зіграти сміливо і створити проблеми супернику. Думаю, це те, що я бачив у другому таймі", – цитує Джилардіно Genova24.

До слова, у нинішньому сезоні Маліновський зіграв за Дженоа 25 матчів (3 голи, 2 асисти), а в активі Мессіаса 13 матчів (1 гол). Цікаво, що у своїх попередніх командах обидва гравці виконували інші ролі, але Альберто Джилардіно вирішив використовувати їх у центрі поля.

Інтер втримав перемогу над Дженоа і оформив +15 від Ювентуса – Скудетто майже в кишені, неприємний сигнал Маліновському