УКР РУС

Маліновський голом допоміг Генку обіграти Антверпен і зробити передостанній крок до чемпіонства

3 травня 2019 Читать на русском

Лідер чемпіонату Бельгії Генк в рамках 7-го туру другого етапу приймав на власному полі Антверпен. Команда Руслана Маліновського перемогла з рахунком 4:0.

Бельгія. Ліга Жупіле

Генк – Антверпен – 4:0

Голи: Маліновський, 25 (пен), Самата, 55, Іто, 57, Хейнен, 90+1 (пен)

Участь Маліновського в матчі була під питанням. "Я не впевнений, що Руслан зможе зіграти. Вчора в нього була температура, через яку він не міг тренуватися. Сьогодні він також здоровий не повністю", – сказав перед поєдинком наставник Філіпп Клеман. Українець все ж вийшов у старті Генка в центрі поля.

Маліновський претендує на звання найкращого гравця року в Бельгії

Господарі погано розпочали зустріч. Маліновському не вдавалося розганяти атаки – або суперники накривали відразу в момент отримання м'яча, або виникало непорозуміння з партнерами при спробах віддати у вільну зону.

На 11-й хвилині Антверпен відібрав м'яч у центрі поля та організував хорошу атаку. Завершував її Мбокані – екс-форвард Динамо головою з 11-метрової позначки без спротиву замикав подачу з флангу. Забракло влучності, щоб реалізувати супершанс.

Генк відповів краще. Найактивніший у складі лімбуржців Мель прорвався по правій бровці та виконав навіс у штрафний майданчик. Там захисник гостей Діно Арсланагіч у верховій боротьбі відверто зіграв рукою – пенальті. Руслан Маліновський впевнено реалізував 11-метровий, пробивши точно в правий від себе кут.

Цей гол додав господарям впевненості – вони перехопили ініціативу. Маліновський відіграв посередньо – давалася взнаки хвороба. Однак він заробив декілька стандартів і непогано їх виконав. Спершу до хитрої подачі Руслана не дістався Деваст, потім Айдо замкнув його навіс ударом у поперечину, а ще один хитрий простріл прочитала оборона.

Лідер бельгійської першості до перерви мав достатньо шансів подвоїти перевагу, однак в останній момент атаки захлиналися. Захисники Антверпена заблокували хороші спроби Хейнена та Іто та зберегли інтригу на другий тайм.

Втім, швидко після перерви Генк зняв усі питання про переможця зустрічі, забивши 2 голи. Самата скористався обрізкою гостей в центрі поля, зблизився з воротами і розкішно закрутив м'яч під стійку. Ще через 2 хвилини Іто зробив рахунок розгромним, замкнувши рейд Троссарда. Капітан Генка, до речі, провів розкішний поєдинок.

Як тільки справу було вирішено, тренер замінив Маліновського. Руслан пішов з поля на 66-й хвилині під гучні оплески трибун. Сьогодні він забив 13-гол гол у чемпіонаті – 5-те місце у бомбардирських перегонах Ліги Жупіле. Українець покращив свої шанси стати найкращим гравцем сезону в Бельгії.

Зі спробами Антверпена повернутися в гру без проблем впорався голкіпер Вукович. А в компенсований час Хейнен з другого пенальті встановив підсумковий рахунок. Впевнена перемога Генка – 4:0.

Лімбуржці набрали 50 очок і наблизилися на відстань одного кроку від чемпіонства – 9 пунктів гандикапу. 3 очки в наступних трьох матчах гарантують Генку титул. Антверпен з 38 пунктами залишився на 3-му місці.