УКР РУС

Львів у компенсований час вирвав перемогу над Минаєм, граючи у меншості й втративши двох гравців через травми

25 вересня 2022 Читать на русском

Минай в рамках перенесеного матчу 1-го туру УПЛ зазнав поразки від Львова (0:1). Звіт читайте на "Футбол 24".

Львів не встиг зібрати повноцінну заявку до виїзного матчу з Минаєм у 1-му турі, тож його перенесли на кінець вересня. До того часу команди провели по три матчі, не продемонструвавши чогось неймовірного. Втім, у закарпатців було вже 4 очки в активі, а от галичани набрали тільки одне.

Хавбек Динамо продовжить кар'єру у Львові

Підопічні Олега Дулуба критично потребували перемоги, однак перший тайм завершився катастрофічно. Вже на 9-й хвилині через травму довелося замінити Мишенка, а на 27-й пошкодження отримав Бугай – їх замінили Шишка й Ременяк відповідно. Втім, Шишка на полі довго не пробув, отримавши дві жовті картки на 37-й та 39-й хвилинах. Львів залишився у меншості.

На щастя для "містян", відправитись відпочивати вдалося за нулів на табло. До перерви команди провели лишень по два удари, хоча без гольових моментів не обійшлося. Гості мали вихід Бугая практично віч-на-віч – Пеньков парирував його постріл, а нападник в цьому епізоді отримав травму. Минай міг забити на 44-й хвилині після подачі зі стандарту, з якої Горін пробив повз праву стійку. От і вся гострота.

Другий тайм мало відрізнявся від першого. У галичан навіть міг зламатись ще один футболіст (Крушинський), однак обійшлося. Моментів теж виникало обмаль.

Закарпатці на 52-й хвилині могли забивати внаслідок подачі Твердохліба на дальню стійку (Кулієв з близької відстані замкнув неточно), а на 72-й удар Хахльова з входу в штрафний потягнув Пономар. Львів же огризнувся пострілом Ременяка з відскоку метрів з 18-ти – Пеньков дістав м'яч з-під поперечки. От і всі моменти в основний час. Дебютний вихід Селезньова в сезоні на 84-й хвилині ніяк атакам "лисиць" не допомагав.

Все йшло до нульової нічиєї, однак на 1-й компенсованій хвилині "містяни" несподівано вирвались уперед – це Васильєв отримав скидку на дальню стійку після подачі зі стандарту, після чого пробив у ближню дев'ятку. 0:1! Володимир Шаран від розпачу аж засміявся.

Щоправда, ще через дві хвилини його підопічні могли зрівняти рахунок завдяки закиданню на Селезньова. Євген поставив корпус, а м'яч відскочив на Кулієва. Той стріляв у практично порожні ворота, але під тиском двох захисників не влучив. Господарі вимагали пенальті, але фолу там не було. Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Львова.

Клуби УПЛ заробили на трансферах під 50 млн євро – Динамо витратило більше, ніж отримало, Шахтар очолив обидва списки