УКР РУС

"Луческу зробив мене кращим": Матузалем волів би забути свою ганебну втечу з Шахтаря

13 серпня 2021 Читать на русском

Колишній півзахисник Шахтаря Франселіно Матузалем задоволений майже усією своєю кар'єрою.

"Після Брешії я хотів перейти в команду, яка боротиметься за більш амбітні цілі. Мені запропонували Шахтар, і, хоча зовсім нічого не знав про Донецьк, я відповів згодою.

Матузалем розповів, як забив за Шахтар свій легендарний "гол скорпіона"

Думав, що зможу зіграти в Лізі чемпіонів, але це було божевілля. Там було жахливо холодно, але в підсумку я відмінно провів час. Луческу зробив мене кращим, змусивши грати на більш атакувальній позиції.

Від'їзд в Сарагосу – це єдиний крок, який потрібно забути в моїй кар'єрі. Я переїхав, бо сподівався, що мене викличуть в національну команду. Все йшло дуже погано, я отримав травму, а Сарагоса вилетіла в нижчу лігу.

Шахтар не отримає борг від Сарагоси у 2020 році – іспанський клуб попросив суд переглянути рішення

Найкращий момент в моїй кар'єрі? Сам факт того, що я зробив таку кар'єру, змушує мене думати, що я – переможець. Немає особливих моментів, але найкращі мої роки були в Лаціо, Дженоа і Шахтарі", – цитує Матузалема Tuttomercatoweb.

Нагадаємо, Матузалем виступав за Шахтар з 2004 по 2009 рік. У липні 2007-го він підписав контракт із Сарагосою, але той трансфер "гірники" назвали незаконним. Після цього почалися судові процеси, які, зрештою, донецький клуб виграв.

Шахтар – Генк: Де Дзербі не чарівник, але "гірники" зобов'язані проходити Монако – провал у плей-офф ЛЧ буде катастрофою