УКР РУС

Луческу розлютив Суркіса рішенням піти у відставку – екс-тренер Динамо розкрив деталі прощання з Україноюlight

5 листопада 2023 Читать на русском

Вже колишній головний тренер Динамо Мірча Луческу зізнався, що рішення покинути київську команду далося йому непросто, але він пишається своєю роботою.

Нагадаємо, після поразки від Шахтаря (0:1) в 13-му турі УПЛ Мірча Луческу оголосив про відхід із Динамо, у якому працював з липня 2020 року. За словами тренера, Ігор Суркіс не був задоволений його рішенням.

Новий сенсаційний тренер Динамо після Шовковського – як ішов Луческу, а Шахтар відкопав діамант і героя, якого не чекали

"Настав момент, коли треба було ухвалити рішення. Минуло три роки, як я очолив Динамо. Я залишився тут під час пандемії COVID-19, під час війни. Багато хто виїхав з України, а я залишився. Ми залишилися з дітьми, з молодою командою. Ми намагалися створити нову команду. Я дуже багато зробив для українського футболу, і пишаюся цим.

Вважаю, що потрібно поступитися місцем комусь молодшому. Я про це казав президенту ще раніше. Мені було важко емоційно. Найважчим для мене були ті хвилини мовчання перед кожним матчем, або ж коли гру розпочинав інвалід, який став таким через війну.

Потрібно було взяти на себе відповідальність за результати. Я довго думав про це. У мене залишилося два дні в Україні, щоб завершити справи. Президент Динамо розлютився на мене за те, що я ухвалив це рішення без консультації з ним. Але якби я з ним проконсультувався, він би переконав мене залишитися. Я пишаюся тим, що не кинув команду після початку війни.

Кілька днів тому я сказав Развану (сину – прим.), що хочу піти. Я починав з Шахтаря, і хотів закінчити Шахтарем. Хотів закінчити перемогою над ними, але не вдалося. Я підійшов до нашої лави, обійняв гравців. Я ходив у роздягальню Шахтаря, це теж було відчуття вдячності. Тим більше, що у них ще є гравці, які дебютували зі мною. Я теж до них підійшов, теж їх обійняв. 15 років в українському футболі означають дуже багато", – цитує Мірчу Луческу Prosport.ro з посиланням на Digi Sport.

Виконувачем обов'язків головного тренера Динамо 4 листопада став Олександр Шовковський.

"Бай-бай, Луческу!": чому Суркіс вже й не сподівався, а падіння Динамо продовжиться – холодне прощання з легендою