УКР РУС

Луческу не відпускав Ракицького у збірну України – екс-тренер Шахтаря і Динамо принижував рівень національної команди

28 березня 12:40 Читать на русском
Автор: Юрій Яковлев

Блогер і коментатор Віктор Вацко прокоментував відсутність Дмитра Криськіва та Артема Бондаренка у товариському матчі проти Японії, пригадавши кейс Ярослава Ракицького.

Як відомо, Дмитро Криськів і Артем Бондаренко зазнали травм перед вильотом Олімпійської збірної України до Японії, але невдовзі після цього повернулися в загальну групу Шахтаря. Вацко поквапився розвіяти усі аналогії з Ярославом Ракицьким.

Чверть сотні за Судакова, прогрес без дебюту від зірки Шахтаря, подвійний стрибок форварда Динамо – оновлені ціни в УПЛ

"У нас вся вболівальницька спільнота плювалася, що Ракицький постійно травмувався перед товариськими матчами збірної України. У важливих офіційних матчах він грав, а коли товарняки – у нього вічно якісь травми.

Так ось, мені розповідали кілька футболістів, які на той час грали в Шахтарі, що Ракицького просто не хотів відпускати до збірної України Луческу. Він вважав, що тренувальний процес у збірній – низької якості, і Ракицького після повернення потрібно ще два тижні в тонус приводити після тієї "розслабухи" у тренувальному та навколофутбольному процесі.

Тому коли я дізнався про травми Криськіва і Бондаренка, у мене сумніви закралися. Зараз їм ця поїздка виглядає зовсім не на часі. Але мене навіть в Олімпійській збірній запевнили, що у футболістів дійсно травми. Вони не могли готуватися до матчу з Японією, тому сенсу в їхній присутності не було", – заявив Віктор Вацко в ефірі Вацко on air.

Нагадаємо, свого часу Ярослав Ракицький неодноразово пропускав поєдинки збірної України, мотивуючи це травмами, але після цього виходив на поле вже в наступному матчі Шахтаря. 34-річний захисник зіграв за національну збірну 54 матчі, забив 4 голи. Востаннє він одягав синьо-жовту футболку у жовтні 2018 року в матчі проти Чехії.

Україна програла Японії в історичному матчі – сейви кіпера не допомогли знекровленій команді Ротаня уникнути невдачі