УКР РУС

Луческу: Ахметов полюбив вино завдяки мені

26 жовтня 2019 Читать на русском

Колишній тренер Шахтаря Мірча Луческу розповів про стосунки із президентом "гірників" Рінатом Ахметовим.

"Це була фатальна зустріч. Рінат Ахметов зустрів свого тренера, а я – свого президента. Він дуже сильно любить і відчуває футбол. Перед кожним трансфером він всерйоз аналізує всі фактори. Йому не властиві необдумані рішення. Якщо він у чомусь не впевнений, він може поцікавитись у інших.

Луческу порівняв український та російський чемпіонати

Він ні разу не вказував мені, якого гравця ставити. Ніколи такого не було. Ми могли обговорити гравця, його готовність. Але Ахметов ніколи не говорив мені, кого потрібно поставити в стартовий склад.

Це правда, що я підсадив його до вина. Він це підтвердить. З Рінатом Ахметовим у нас були чудові стосунки. У Донецьку на новому стадіоні після кожної гри ми в спеціальній кімнаті обговорювали гравців, матчі. Це могло тривати по кілька годин. А ще співали в караоке, прямо там. Знаєте, Рінат – любитель поспівати в караоке.

Луческу пояснив, чому так нещадно критикував Фонсеку

Так тривало до 2014-го, поки не спалахнула трагедія в донецькому регіоні. Коли ми переїхали до Києва, у наших відносинах стався розлад. Ми перестали бачитися. Тільки формально, один або два рази на рік – на мій або його день народження", – поділився Луческу в передачі Вацко Live.