УКР РУС

Луческу – про перспективи Супряги і Вітінью в Динамо: Я створив той футбол, який зараз демонструють у Шахтарі

26 вересня 2021 Читать на русском

Головний тренер киян Мірча Луческу вірить у своїх підопічних і готовий чекати стільки, скільки потрібно.

"Чи отримає Супряга шанс у Лізі чемпіонів? Ще є три дні до наступного поєдинку. У матчі з Рухом він зробив свою справу. У першу чергу, помітне його зростання, його бажання прогресувати, грати.

"Хто пускає стріли в мою адресу – може поїхати в Донецьк": Луческу пояснив провокативний вчинок після гри з Шахтарем

Щодо Вітінью – йому ще потрібен час. Досі він грав у чемпіонаті Бразилії зі співвітчизниками. І зараз йому важко переходити з бразильського чемпіонату в український, де високі швидкості, і поруч немає шість-сім співвітчизників, які думають так само, як і він. Тому має пройти час, щоб він порозумівся зі своїми новими партнерами, зрозумів той футбол, в який він повинен грати, як він повинен діяти в різних ситуаціях.

У мене в цьому плані є досвід і терпіння, оскільки з бразильцями, які приїжджали свого часу у Шахтар, були такі ж проблеми. Але вони – Марлос, Ісмаїлі, Алан Патрік – росли разом, і фактично я створив той футбол, який вони демонструють зараз в Шахтарі.

Вітінью повинен рости і прогресувати через тренування і матчі з партнерами-українцями. Це складніше. Я задоволений його грою. У нього є якості, які дозволять йому грати за нас ще краще. Якщо ви пам'ятаєте, у першій грі він у першому ж епізоді після появи на полі пропустив м'яч під ногою і випустив в аут. У другій – послизнувся і впав під час прийому м'яча. Тому поки йому заважають емоції і потрібен час, щоб відчути впевненість. У мене є терпіння, і я буду чекати, поки він буде готовий", – цитує Луческу офіційний сайт Динамо.

Нагадаємо, після 9-ти турів Динамо впевнено лідирує у турнірній таблиці УПЛ, набравши 25 очок. Шахтар, який йде другим, відстає від киян на три пункти.

Динамо спокійно переграло інертний Рух – Гармаш став героєм львівського матчу