УКР РУС

Друга ліга: Карпати продовжили переможну серію і обігнали Лівий берег, Балкани розгромили Тростянець

20 листопада 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 19-му турі третього за силою дивізіону чемпіонату України відбулась низка матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Україна, Друга ліга, 19-й тур

Чайка – Лівий берег – 0:0

Балкани – Тростянець – 4:1

Голи: Серденюк, 15, Федосов, 61, Приблуда, 69, Прийомов, 82 – Сліпухін, 1

Діназ – ЛНЗ – 0:2

Голи: Норенков, 49, Галенко, 80

Вовчанськ – Таврія-Сімферополь – 0:0

Дніпро Черкаси – Чернігів – 1:0

Гол: Мартян, 71

Вилучення: Зенченко, 87 (Чернігів, друга жовта картка)

Енергія – Суми – 3:1

Голи: Гавриленко, 5 (пен.), Бондар, 65 (пен.), Терехов, 71 – Пилипенко, 29

Кристал – Перемога – 0:2

Голи: Радченко, 51, Кіча, 86 (пен.)

МФК Металург – Скорук – 1:0

Гол: Могильний, 90

АФСК Київ – Карпати – 0:3

Голи: Галенков, 21, Кожанов, 73, Заставний, 78

Друга ліга: Мункач і Нива Вінниця поділили очки

Лідер групи А – Лівий берег – несподівано оступився у матчі з середняком Чайкою. Команди не знайшли у собі сил забити бодай гол і нічия суттєво збільшила шанси Карпат (які відстають на 1 очко і мають дві гри у запасі) обійти киян у турнірній таблиці.

Балкани продовжують погоню за лідером групи Б – МФК Металург. Представники Одеської області пропустили вже на першій хвилині, однак ще до середини тайму відігрались. По перерві протягом кількох хвилин Балкани оформили дубль, а під кінець матчу забили вчетверте.

Черкаський ЛНЗ впритул наблизився до вишгородського Діназа, забивши по перерві два сухих голи вишгородцям, а Вовчанськ і Таврія не виявили сильнішого, розписавши безгольову нічию.

Сусіди по турнірній таблиці – Дніпро та Чернігів – влаштували битву за шість очок. Черкащани виявились фартовішими, забивши в середині тайму єдиний гол. Наприкінці матчу чернігівці залишились у меншості – другу жовту отримав Зенченко. Однак чисельна перевага не змінила ситуацію на полі.

Черговим катом Сум стала новокаховська Енергія. "Містяни" мали шанс, коли в середині першого тайму відповіли голом Пилипенка на пенальті у свої ворота на початку матчу. Однак по перерві Бондар (знову з пенальті) і Терехов, розставили все на свої місця, завдавши супернику вже п'ятнадцятої поразки в сезоні.

Ще один аутсайдер групи Б – Кристал – поступився Перемозі. Дніпряни забили одразу по перерві, а під кінець матчу закріпили успіх результативним пострілом з пенальті.

МФК Металург зберіг відрив у боротьбі за першу сходинку, мінімально обігравши Скорук. Здавалось, що гостям вдасться зупинити лідера, проте Могильний вирвав перемогу, забивши гол на останніх хвилинах зустрічі. Таким чином, Металург набрав 45 очок та залишився третім у групі Б, а Скорук третій з 38 пунктами в активі.

Карпати здобули 12-ту поспіль перемогу, на виїзді розгромивши АФСК Київ. Галенков відкрив рахунок у першому таймі, а Кожанов та Заставний добили суперника по перерві. Ця перемога дозволила "левам" очолити групу А із 45 очками – у Лівого берега після цього туру 43 пункти.

Прем'єра Хаві в дербі, 3 побачення з колишніми в Італії, випробування Шевченком для Моурінью: топ-матчі вікенду