УКР РУС

Челсі розгромив Вулверхемптон, Тоттенхем знищив Крістал Пелас: 5-й тур АПЛ, матчі суботи

14 вересня 2019 Читать на русском

В рамках 5-го туру чемпіонату Англії відбулось шість поєдинків. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2019/2020, 5-й тур

Ліверпуль – Ньюкасл – 3:1

Голи: Мане, 28, 40, Салах, 72 – Віллемс, 7

Брайтон – Бернлі – 1:1

Голи: Мопей, 51 – Хендрік, 91

Вулверхемптон – Челсі – 2:5

Голи: Абрахам, 69 (аг.), Кутроне, 85 – Томорі, 31, Абрахам, 34, 41, 56, Маунт, 96

Манчестер Юнайтед – Лестер – 1:0

Голи: Рашфорд, 8 (п.)

Тоттенхем – Крістал Пелас – 4:0

Голи: Сон Хин Мін, 11, 23, ван Анхольт, 21 (аг.), Ламела, 42

Шеффілд Юнайтед – Саутгемптон – 0:1

Голи: Дьєнепо, 66

Вилучення: Шарп, 85 (ШЮ)

Норвіч – Манчестер Сіті – матч розпочнеться о 19:30

Еріксен відмовився продовжувати контракт з Тоттенхемом – Реал зможе безкоштовно отримати хавбека

Лідер АПЛ Ліверпуль на власному полі приймав Ньюкасл. Вже на 7-й хвилині Джентро Віллемс потужно пробив у правий від воротаря кут і вивів Ньюкасл вперед. Через двадцять хвилин Садьйо Мане з передачі Ендрю Робертсона рахунок зрівняв: змістившись з лівого флангу ближче до центру штрафного майданчика він обвідним ударом відправив шкіряного у правий кут воріт. Під кінець першого тайму мерсисайдці вийшли вперед: після помилки Мартіна Дубравки (при спробі у падінні забрати м’яч, круглий просто відскочив від голкіпера) Мане добив м’яч у пусті ворота. На 72-й хвилині Мохамед Салах збільшив перевагу своєї команди і встановив остаточний рахунок.

Представники нижньої частини турнірної таблиці Брайтон та Бернлі у першому таймі голів не продемонстрували. На початку другої половини зустрічі Ніл Мопей вивів господарів вперед, а на першій доданій хвилині Джеф Хендрік зрівняв і встановив остаточний рахунок.

Челсі не надто вдало стартувавши в чемпіонаті планував здобути три очки у матчі з Вулверхемптоном. І ще у першому таймі почав втілювати задумане: на 31-й хвилині рахунок потужним ударом у дев’ятку відкрив Фікайо Томорі, а згодом дублем відзначився Таммі Абрахам. На початку другого тайму він забив втретє, а згодом навіть поцілив у свої ворота. За п’ять хвилин до закінчення матчу Патрік Кутроне скоротив відставання своєї команди, однак на шостій доданій Мейсон Маунт забив п’ятий гол і встановив переможний рахунок 5:2.

Матч Дербі Каунті – Кардіфф розпочався із затримкою через евакуацію гравців та вболівальників – на стадіоні шукали бомбу

Манчестер Юнайтед приймав Лестер. Вже на восьмій хвилині господарі вийшли вперед: після порушення правил у своїй штрафній Чагларом Союнчю Маркус Рашфорд впевнено реалізував пенальті. Обидві команди прагнули забити ще, однак матч так і закінчився 1:0.

Тоттенхем, маючи у своєму активі лише одну звитягу, прагнув змінити цю статистику і здобути перемогу. Вже на десятій хвилині чудово проявив себе Сон Хин Мін, відправивши круглого точно в правий нижній кут воріт. Згодом автоголом відзначився Патрік ван Анхольт – намагаючись вибити м'яч після поперечної передачі він відправив його у нижній кут власних воріт. У наступній атаці Сон Хин Мін зробив дубль, а під кінець тайму Ерік Ламела довів рахунок до непристойного.

Шеффілд Юнайтед і Саутгемптон продемонстрували рівну гру з величезною кількістю небезпечних моментів. Перший тайм минув без забитих голів, а на початку другого гол Олівера Макберні у ворота гостей було відмінено – система VAR зафіксувала положення поза грою. А на 66-й хвилині гості вийшли вперед – відзначився Мусса Дьєнепо. За 5 хвилин до закінчення зустрічі арбітр за грубу гру вилучив Біллі Шарпа і залишив господарів у меншості, однак це не вплинуло на кінцевий результат.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ