УКР РУС

Тоттенхем вирвав нічию у Бернлі, Арсенал здолав Вест Хем, Ліверпуль переміг Борнмут: 29-й тур АПЛ, субота

7 березня 2020 Читать на русском

У 29-му турі чемпіонату Англії у суботу відбулось сім матчів. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії, 29-й тур

Ліверпуль – Борнмут – 2:1

Голи: Салах, 25 , Мане, 33 – Вілсон, 9

Арсенал – Вест Хем – 1:0

Гол: Ляказетт, 78

Вулверхемптон – Брайтон – 0:0

Крістал Пелас – Уотфорд – 1:0

Гол: Айю, 28

Саутгемптон – Ньюкасл – 0:1

Гол: Сен-Максімен, 79

Вилучення: Дьєнепо, 27 (червона картка, Саутгемптон)

Нереалізований пенальті: Рітчі, 45 (Ньюкасл)

Шеффілд Юнайтед – Норвіч – 1:0

Гол: Шарп, 36

Бернлі – Тоттенхем – 1:1

Голи: Вуд, 13 – Аллі, 50 (пен.)

Зінченко пропустить дербі проти Манчестер Юнайтед – песимістичний прогноз британських ЗМІ

Ліверпуль після 3-х поразок у останніх 4-х матчах приймав Борнмут. Гостям вдалось відкрити рахунок вже на 9-й хвилині. Біллінг із Лермою розіграли блискучу комбінацію у штрафному, а Вілсон замкнув. Мерсисайдці прагнули відігратись і на 25-й їм це вдалось. Мане перехопив м'яч після помилки захисника та віддав на Салаха, який низом пробив точнісінько під ліву стійку. А під завісу тайму господарям вдалось вийти уперед. Ван Дейк перехопив м'яч у центрі поля віддав діагональ на Мане, який вийшов віч-на-віч із воротарем та легко перекинув його – 2:1.

У другій половині зустрічі більш помітними виглядали мерсисайдці. На 76-й Мане був близький до того, щоб забити, але м'яч влучив у поперечину. Було ще кілька небезпечних моментів, але, зрештою, до фінального свистка рахунок не змінився.

"Каноніри" мали більше шансів вирішити долю поєдинку на свою користь, однак довго підбирали ключики до воріт Лукаша Фабіанскі. Зрештою, на 78-й хвилині Александр Ляказетт після передачі Месута Озіла відкрив рахунок, який до кінця матчу залишився незмінним. Наш Андрій Ярмоленко участі у матчі не брав – українець продовжує відновлюватися від травми.

Вулверхемптон і Брайтон не змогли потішити своїх уболівальників забитими голами. "Вовки" створили мінімум три стовідсоткові моменти, однак сьогодні був просто не їхній день. Як наслідок, безгольова нічия.

Долю матчу між Крістал Пелас та Уотфордом вирішив один єдиний гол. В середині першого тайму Джордан Айю після комфортної передачі Джеймса Макартура з лінії штрафного майданчика пробив по центру воріт.

Сусіди по турнірній таблиці – Саутгемптон та Ньюкасл – у першому таймі шокували своїх уболівальників. Спочатку у меншості залишились "святі", після того як Мусса Дьєнепо небезпечно зіграв проти суперника (до слова, спочатку арбітр обмежився жовтою карткою, але система VAR змусила його прийняти суворіше рішення), а на останній хвилині тайму Метью Рітчі втратив шанс вивести "святих" вперед, не змігши з пенальті переграти Алекса Маккарті.

Зрештою, доля посміхнулась гостям і під кінець матчу Аллен Сен-Максімен скористався грубою помилкою захисника, відібрав у нього м’яч у штрафному майданчику і легко закотив круглого у кут воріт.

Міцний середняк турнірної таблиці Шеффілд Юнайтед на власному полі приймав аутсайдера АПЛ Норвіч. В середині тайму Біллі Шарп отримав дальню передачу від Джона Ландстрема і у карколомному стрибку головою поцілив м’ячем точну під поперечину, не залишивши голкіперу жодних шансів.

Бернлі у разі успіху в матчі з Тоттенхемом міг навіть випередити команду Моурінью у турнірній таблиці, тому одразу ж взявся до справи. Вже на 13-й хвилині Джей Родрігес після прострілу з лівого флангу потужно пробив по центру воріт. Уго Льоріс впорався з ударом, однак першим на добиванні був Кріс Вуд, якому і вдалось відкрити рахунок у матчі.

"Шпори" спромоглись зрівняти лише на початку другого тайму – Деле Аллі з пенальті покарав господарів за порушення Бена Мі у власному штрафному майданчику. На цьому гольовий запас у обох команд вичерпався і поєдинок закінчився бойовою нічиєю.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ