УКР РУС

Арсенал програв Евертону і продовжив чорну серію, Ман Сіті здолав Саутгемптон, Ліверпуль забив 7 голів Крістал Пелас

19 грудня 2020 Читать на русском

В рамках суботньої програми 14-го туру АПЛ було проведено чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 14-й тур

Крістал Пелас – Ліверпуль – 0:7

Голи: Мінаміно, 3, Мане, 35, Фірміно, 44, 68, Хендерсон, 52, Салах, 81, 84

Саутгемптон – Манчестер Сіті – 0:1

Гол: Стерлінг, 16

Евертон – Арсенал – 2:1

Голи: Холдінг, 22 (автогол), Міна, 45 – Пепе, 35 (пен)

Ньюкасл – Фулхем – 1:1

Голи: Вілсон, 64 (пен) – Рітчі, 42 (автогол)

Вилучення: Андерсен, 62 (Фулхем)

Крістал Пелас у рідних стінах приймав Ліверпуль. "Скаузерам" вдалось забити швидкий гол – на 3-й хвилині Мінаміно замкнув простріл Мане у штрафний майданчик. Після цього "орли" мали кілька шансів зрівняти рахунок, однак не скористалися ними, і на 35-й Мане покарав їх за марнотратство – 0:2. Під завісу тайму Робертсон на лівому фланзі віддав довгу ювелірну передачу на Фірміно, який з меж карного майданчика пробив у правий нижній кут воріт – 0:3.

Агент Зінченка прокоментував інтерес до півзахисника збірної України з боку російських клубів

У другому таймі мерсисайдці навіть не думали зупинятись і на 52-й Хендерсон поклав ще один. Трохи згодом, на 68-й, Салах віддав чудову розрізну у штрафний майданчик на Фірміно, який холоднокровно спрямував м'яч у сітку – 0:5. Після цього захист "орлів" остаточно капітулював і під завісу зустрічі дубль встиг оформити Салах – для цього йому знадобилось всього три хвилини. Зрештою, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу Ліверпуля – 0:7.

Завдяки цій перемозі "скаузери" із 31-м очком закріпились на першому місці турнірної таблиці та випереджають "шпор" на 6 залікових балів (у підопічних Жозе Моурінью в запасі одна гра), натомість Крістал Пелас із 18-ма пунктами залишився на 12-й сходинці першості.

Манчестер Сіті на виїзді зустрічався із Саутгемптоном. На 16-й хвилині "містяни" відкрили рахунок – Де Брюйне віддав ідеальну передачу у штрафний майданчик на Стерлінга, який не змарнував можливості та потужно вистрілив під ліву стійку. "Святі" намагались відігратись і навіть створили кілька небезпечних моментів, але у першому таймі забити не змогли.

Після перерви підопічні Хосепа Гвардіоли остаточно взяли ініціативу у свої руки. На 78-й Ґюндоґан міг збільшити перевагу "містян", але його удар у ліву дев'ятку потягнув голкіпер. Під завісу зустрічі "святі" спробували зрівняти рахунок і провели кілька не надто гострих контратак, однак безрезультатно. Мінімальна перемога Манчестер Сіті – 0:1.

Нагадаємо, що Олександр Зінченко потрапив до заявки вперше за п'ять поєдинків, але наставник "містян" Хосеп Гвардіола провів лише одну заміну, залишивши українця в запасі.

Евертон приймав Арсенал. На 22-й хвилині м'яч після удару влучив у Холдінга, і рикошетом від нього залетів у сітку. "Іриски" оступились на 33-й – Девіс грубо сфолив у штрафному майданчику і рефері призначив одинадцятиметровий, який реалізував Пепе. Під завісу тайму Міна головою замкнув подачу з кутового від Сігурдссона і вивів господарів уперед.

У другому таймі "каноніри" відчайдушно намагались відігратись, а підопічні Карло Анчелотті більше грали на утримання результату і не ризикували втратити крихку перевагу. Під завершення зустрічі лондонці провели кілька небезпечних атак, однак захист Евертона вистояв і фінальний свисток зафіксував поразку гостей – 2:1.

Арсенал продовжив свою безвиграшну серію до семи матчів. Останню перемогу "каноніри" святкували ще першого листопада.

Завершував ігровий день поєдинок Ньюкасл – Фулхем. "Дачники" розпочали набагато активніше своїх суперників – вони ще на початку гри створили кілька небезпечних моментів і ледь не відкрили рахунок. На 42-й хвилині після розіграшу кутового м'яч летів за межі поля, але на дальній стійці влучив точно в обличчя Меттью Рітчі, який випадково спрямував шкіряного у власні ворота.

У другій половині зустрічі "дачники" залишились у меншості, – пряму червону за грубий фол отримав Андерсен. У додачу рефері призначив одинадцятиметровий, який без особливих проблем реалізував Каллум Вілсон. Гравці Фулхема навіть у меншості не сиділи в обороні та намагались повернути втрачену перевагу, але більше забити не змогли. "Сороки" теж не зуміли скористатись чисельною перевагою і втратили можливість завоювати три очки. Бойова нічия – 1:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ