УКР РУС

Ліон вдома сенсаційно поступився борцю за виживання – 3 хвилини поховали вдалу серію хлопців Блана

18 лютого 2023 Читать на русском

Новий тур чемпіонату Франції розпочався з дуже несподіваного результату.

Ліга 1, 24 тур

Ліон – Осер – 1:2

Голи: Дембеле, 36 – Г. Перрен, 50 (пен.), Жубал, 53

Ліон проводить черговий посередній сезон, але останнім часом команда Лорана Блана демонструвала ознаки одужання – 10 очок у 4 турах. Продовження вдалої серії здавалось легким завданням, адже в гості приїхав Осер. Бургундці у чемпіонаті не могли виграти з жовтня і йшли на передостанній сходинці.

Маліновський має одну з найнижчих зарплат в Марселі – джерело розкрило доходи українця

Перший тайм виправдав передматчеві очікування. Ліон без надзусиль відкрив рахунок завдяки взаємодії Толіссо і Дембеле. Чемпіон світу 2018 року виконав чудову подачу з правого флангу, а потужний форвард переграв усіх на другому поверсі.

Все перевернулось з ніг на голову у другій половині. Осер за 3 хвилини не лише зрівняв рахунок, а й вийшов уперед. Діоманде перечепив Массенжо на лінії карного майданчика – пенальті. До "позначки" підійшов Гаетан Перрен і не без проблем переграв Лопеша. Через кілька миттєвостей оборона Ліона провалилась ще раз, загубивши Жубала на подачі кутового. "Ткачам" так і не вдалося вирвати бодай очко за решту 40 хвилин.

Перемога відроджує надію Осера на виживання, оскільки до рятівної зони тепер всього один пункт. Натомість Ліон повертається у сірі будні середняка Ліги 1 (дев'ята сходинка).

Циганков оформив дебютний гол та асист в Іспанії – Жирона забила 6, українець став одним із найкращих