УКР РУС

Ліон – Шахтар: передматчева прес-конференція Паулу Фонсеки

1 жовтня 2018 Читать на русском

Головний тренер донецького Шахтаря Паулу Фонсека хотів би грати з Ліоном за заповнених трибун та зазначив, що його команда буде намагатися грати у вівторок в свій футбол.

– У матчі з Хоффенхаймом у Шахтаря були проблеми в обороні. Які ви зробили висновки?

– Дійсно, у нас були певні проблеми з обороною, які ми намагалися скорегувати. Зараз у нас буде зовсім інший суперник, з іншими характеристиками та ми спробуємо підготувати найкращу стратегію для гри з цим опонентом, врахувавши ті помилки, які були до цього.

До речі, коли я говорю про проблеми в обороні, я говорю не лише про захист, а про всю команду, всі лінії, це була більш глобальна проблема.

Ліон – Шахтар: передматчева прес-конференція Бруно Женезіо

– З Карпатами на лівому фланзі оборони грав Матвієнко, що не є типовим для нього. Це ваша заготовка на Ліон чи може навіть рішення на більш довгострокову перспективу?

– Так, Матвієнко буде продовжувати зараз грати на позиції лівого захисника. Дійсно, це не зовсім звично, не так часто лівий захисник грає правого захисника. Але він буде залишатися на цій позиції, адже додає багато позитивних речей у гру нашої команди.

– Андрій Пятов невпевнено грав на початку сезону. Чи не маєте ви наміру поставити іншого голкіпера?

– Я, чесно кажучи, не відчув ніякої невпевненості у Пятова, тому він продовжить захищати ворота нашої команди.

– Наставник Ліона на своїй прес-конференції порівняв Шахтар з Барселоною. З ким би ви порівняли Ліон та стиль його гри?

– Я думаю, що це порівняння трохи перебільшене. Можливо, це тому, що обидві наші команди, Шахтар і Барселона, люблять демонструвати атакувальний футбол, домінувати на полі, володіти м'ячем. Можливо, щось схоже є, але скажу, що це порівняння все-таки перебільшене, і так не є в реальності.

Ліон я б не хотів порівнювати з якоюсь іншою командою, адже ця команда по-своєму особлива та сильна. Вона складається з чудових, якісних, технічних гравців. Коли відбулося жеребкування, я вже казав, що гравці Ліона дуже сильні, і їхні результати наразі це підтверджують.

– Чи є перевагою для вас гра завтра при порожніх трибунах?

– Я не знаю, чи буде це перевагою завтра. Будемо бачити. Але в будь-якому випадку я особисто вважаю, що такі рішення, в принципі, не мають прийматися. Я б віддав перевагу тому, щоб завтра на стадіоні були вболівальники, навіть якщо це фанати Ліона. Тому що футбол – це особлива атмосфера, видовище, де стадіони мають бути заповнені, шумні, це має бути красиво. Я не знаю, що потрібно обговорити та які прийняти рішення, щоб такого більше не було, стадіони завжди були заповнені і люди приходили подивитися на прекрасне дійство – футбол.

– Як вплине на вашу гру завтра результати першого туру, коли Ліон виграв, а ви зіграли внічию?

– Я думаю, що це ніяк не вплине на завтрашній матч. У нас є свій стиль та настрій на гру. Ми завжди налаштовуємося лише на позитивне, намагаємося бути активними, проявляти ініціативу, володіти м'ячем, демонструвати атакувальний футбол. Зрозуміло, що все це може і не виходити через дії суперника. Але завтра ми спробуємо продемонструвати саме таку гру, хоча розуміємо, що будемо грати проти дуже сильного суперника.

Ліон – головний суперник Шахтаря в боротьбі за 2-е місце у групі Ліги чемпіонів: його гравці втричі дорожчі