УКР РУС

"Ліга Європи вже дістала – давай замахнемося на Лігу чемпіонів!": директор Шерифа – про історичну "змову" з Вернидубом

6 вересня 2021 Читать на русском

Очільник тираспольського клубу Важа Тархнішвілі пригадав, як жартома запропонував українському наставнику Юрію Вернидубу змінити історію молдовського футболу.

"З Миколайовичем я був заочно знайомий дуже давно. Навіть нещодавно на зборах перетиналися, коли він солігорський Шахтар тренував – були поруч, дивилися його ігри.

Вернидуб хоче зіпсувати настрій Шахтарю в групі Ліги чемпіонів

Знав, що Зоря з ним домоглася відмінних результатів. Мій друг, агент Сергій Бусуйок першим промовив ім'я Вернидуба. Мовляв, можна організувати зустріч, поспілкуватися. Я відразу вхопився за цю ідею.

У грудні разом сіли, все обговорили. Наші ідеї, наші думки, наше бачення майже збігаються. Думаю, на 99 відсотків. До речі, згадую наше знайомство. Кажу йому: "Миколайович, я двічі як футболіст брав участь у Лізі Європи. У 2017 році був там як керівник. Ти з Зорею двічі у групі цього турніру виступав". А потім пожартував: "Ця Ліга Європи вже дістала. Давай замахнемся на Лігу чемпіонів!". Вернидуб відразу сказав, що приїхав до Молдови, щоб втілити свою мрію і зіграти в Лізі чемпіонів. Так і вийшло", – розповів Тархнішвілі в інтерв'ю Fanday.

Нагадаємо, Юрій Вернидуб став першим тренером в історії, якому вдалось вивести молдовський клуб у груповий етап Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів 2021/22: Шахтар отримав суперників у груповому турнірі – дежавю з грандами і "український слід"