УКР РУС

Ліга Європи: Селтік переміг Яблонец з голом екс-цілі Динамо, Галатасарай у меншості врятував нічию – всі результати

5 серпня 2021 Читать на русском

У четвер, 5 серпня, відбулися перші поєдинки 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи 2021/22. Рахунки і огляд матчів – у цій новині на "Футбол 24".

Ліга Європи, 3-й кваліфікаційний раунд. Перші матчі

Кайрат (Казахстан) – Алашкерт (Вірменія) – 0:0

Нереалізований пенальті: Глішич, 36 (Алашкерт)

Яблонец (Чехія) – Селтік (Шотландія) – 2:4

Голи: Піларж, 17, Біттон, 85 (авт) – Абада, 12, Фурухасі, 16, Форрест, 64, Крісті, 90

Лінкольн Ред Імпс (Гібралтар) – Слован Братислава (Словаччина) – 1:3

Голи: Вокер, 73 – Кашія, 16, Змргал, 48, Генті, 69

Омонія (Кіпр) – Флора (Естонія) – 1:0

Гол: Ціоніс, 12

Галатасарай (Туреччина) – Сент-Джонстон (Шотландія) – 1:1

Голи: Боей, 60 – Керр, 58 (пен)

Вилучення: Муслера, 56

Мура (Словенія) – Жальгіріс (Литва) – 0:0

Рапід Відень (Австрія) – Анортосіс (Кіпр) – 3:0

Голи: Кара, 35, Фунтас, 65, Грюль, 83

Нереалізований пенальті: Кнасмюллер, 62 (Рапід)

Програму ігрового дня відкрив поєдинок в Алмати, де місцевий Кайрат приймав Алашкерт із Вірменії. До перерви найкращий шанс відкрити рахунок був у гостей, але боснійський нападник Александар Глішич не зумів реалізувати пенальті – м'яч влучив у поперечину. Глішич був першим на добиванні і забив, але гол був справедливо скасований, адже мяч після удару з позначки та відскоку від перекладини не зачепив жодного гравця. Зрештою, 0:0 – у Казахстані голів так і не було. Все вирішиться за тиждень.

Ліга конференцій: форвард Шахтаря забив вирішальний гол, невдачі українців, сенсації та погроми – всі результати

Селтік на виїзді розібрався з чеським Яблонцем. Вже на 16-й хвилині "кельти" вели 2:0 завдяки голам новачка Ліеля Абади (яким колись цікавилося Динамо) та Фурухасі. Господарі скоротили відставання, але забитий м'яч Форреста в другому таймі відновив комфортну перевагу гостей. На останніх хвилинах гри команди ще раз обмінялися голами. 2:4 – Селтік зробив вагомий крок до останього раунду кваліфікації. До слова, за шотландську команду дебютував досвідчений кіпер Джо Харт.

Слован Братислава у гостях прогнозовано переміг Лінкольн Ред Імпс. Словаки відправили 3 м'ячі у ворота гібралтарців, на що господарі відповіли лише голом престижу. Невихід Слована до наступної стадії стане дивом. Кіпрська Омонія обмежилася лише одним голом у протистоянні з естонською Флорою. 1:0 – мінімальна звитяга команди з Нікосії завдяки вдалому початку гри.

Галатасарай, який ганебно вилетів з ЛЧ від ПСВ, у важкому матчі розійшовся миром з шотландським Сент-Джонстоном. На початку другого тайму голкіпер турків Фернандо Муслера отримав червону картку, а гості забили з пенальті та вийшли вперед. Підопічні Фатіха Теріма зуміли відігратися в меншості, але на більше їх не вистачило. 1:1. А от словенська Мура та литовський Жальгіріс голів так і не забивали.

В останньому матчі дня віденський Рапід впевнено впорався з Анортосісом і фактично гарантував собі місце в наступному раунді.

Результати жеребкування плей-офф Ліги Європи 2021/22: Зоря та інші українці отримали суперників