УКР РУС

Ліга націй: Словенія втримала перше місце у Греції, суперник України віддав Вірменії путівку в дивізіон B

18 листопада 2020 Читать на русском

У середу, 18 листопада, завершився розіграш Ліги націй 2020/21 у дивізіоні С. Звіт про поєдинки читайте на "Футбол 24".

Ліга націй, дивізіон С. 6 тур

Група 4

Албанія – Білорусь – 3:2

Голи: Чікаллеші, 19, 26 (пен), Манай, 44 – Скавиш, 35, Ебонг, 80

Казахстан – Литва – 1:2

Голи: Аймбетов, 38 – Воробйовас, 40, Новіковас, 90+4

Вилучення: Куат, 50 (Казахстан)

Група 2

Вірменія – Північна Македонія – 1:0

Гол: Амбарцумян, 55

Грузія – Естонія – 0:0

Група 3

Греція – Словенія – 0:0

Вилучення: Хацідіакос, 90

Косово – Молдова – 1:0

Гол: Кастраті, 31

Вилучення: Дрешевіч, 85

Албанія та Білорусь розігрували перше місце у групі 4. Наші сусіди перебували у кращій ситуації, адже їм було достатньо не програти. Албанці розуміли необхідність ризикувати і з перших секунд кинулися в атаку. Це принесло свій результат вже на 19-й хвилині. Сокол Чікаллеші виграв верхову боротьбу і ударом головою відкрив рахунок. За кілька хвилин арбітр призначив неоднозначний пенальті у ворота білорусів, який реалізував той же Чікаллеші, оформивши дубль.

"Ми зробили все, щоб матч відбувся, нашої провини тут немає": Шевченко натякнув на брак поваги до збірної України

Білорусь скоротила відставання на 25-й. Після вкидання аута Скавиш виграв позицію в захисника і вразив ворота Албанії, відновивши інтригу. Проте ще до перерви Албанія зміцнила перевагу завдяки голу Рея Маная, який потужним ударом розстріляв голкіпера з гострого кута. У другому таймі гості забили лише одного разу – відзначився Ембонг. 3:2 – Албанія втримала прийнятний для себе результат та здобула перше місце в групі, а з ним і путівку в лігу B.

Литва та Казахстан повинні були визначити невдаху, який посяде останнє місце. Казахів для порятунку влаштовували виключно 3 очки, а будь-який інший результат залишав у лізі C литовців. Команди обмінялися голами наприкінці першого тайму, а по перерві Казахстан залишився в меншості. На останніх секундах гри Литва реалізувала контратаку та вирвала перемогу. 1:2 – Казахстан у березні зіграє плей-офф за виживання.

Квартет 2 мав головну турнірну інтригу – Північна Македонія та Вірменія вели боротьбу за путівку в лігу B. Супернику України на Євро-2020 було достатньо і одного очка, а от вірменам потрібно було вигравати. Зрештою, єдиний гол у матчі забили саме господарі – Амбарцумян вразив дальній кут воріт Північної Македонії. 1:0 – Вірменія гратиме в Лізі B, а суперник збірної України вдовольнився лише другим місцем.

Матч Грузії та Естонії турнірного значення не мав, позаяк останні втратили шанси піднятися з останньої позиції, а грузини могли сподіватися лише на друге місце, яке нічого особливого не дає. Давид Хочолава вийшов з перших хвилин та був замінений у перерві, а поєдинок завершився нульовою нічиєю. Грузія фінішувала третьою, Естонія зіграє у плей-офф за збереження місця в Лізі C.

У групі 3 зустрічалися головні фаворити – Греція приймала Словенію. Команду Беньяміна Вербіча для першого місця влаштовувала і нічия – її словенці і втримали. Динамівець на поле так і не вийшов. В матчі аутсайдерів – Косова та Молдови – перемогу здобули балканці, яка посіли підсумкове третє місце. Молдова зіграє плей-офф за збереження прописки.

Швейцарія – Україна: чому матч скасовано остаточно – варіанти, які тепер чекають на команду Шевченка