УКР РУС

Ліга чемпіонів: Святченко у важкій дуелі вибив Селтік, Вернидуб оформив камбек і йде далі, драматичний успіх Пластуна

28 липня 2021 Читать на русском

Відбулися матчі-відповіді 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Звіт поєдинків читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів, 2-й кваліфікаційний раунд, матчі-відповіді

Шериф – Алашкерт – 3:1 (за сумою двох матчів – 4:1)

Голи: Дуланто, 15, Енріке, 23, Тілль, 87 (пен) – Глішіч, 10

Нефтчі – Олімпіакос – 0:1 (0:2)

Гол: Масурас, 15

Клуж – Лінкольн Ред Імпс – 2:0 (4:1)

Голи: Сестор, 18, Сігурьонссон

Галатасарай – ПСВ – 1:2 (2:7)

Голи: Діане, 84 – Мадузке, 37, ван Гінкель, 59

Вилучення: Боскальї, 74 (П)

Лудогорець – Мура – 3:1 (3:1)

Голи: Сотіріу, 4, Маню, 82, Олівейра-Соуза, 90 – Хорват, 64

Янг Бойз – Слован – 3:2 (3:2)

Голи: Сібачо, 10, Гарсія, 24, Ебішер, 49 – Канга Ака, 60 (аг), Хенті, 62

Нереалізований пенальті: Ратао, 21

Мітьюлланд – Селтік – 2:1 (3:2)

Голи: Мабіль, 61, Онідіка, 94 – Макгрегор, 48

Спарта Прага – Рапід Відень – 2:0 (3:2)

Голи: Моберг-Карлссон, 16 (пен), Пешек, 81

Црвена Звезда – Кайрат – 5:0 (6:2)

Голи: Катай, 9, 42, Діоні, 21, Іваніч, 49, Фалькао, 56

Юрій Вернидуб подолав ще один кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів. Український фахівець на чолі Шерифа повторно обіграв вірменський Алашкерт вдома. Чемпіон Молдови пропустив швидкий гол, але потім збільшив оберти, створив чимало гольових моментів і ще до перерви оформив камбек.

За інтернаціональну команду Вернидуба відзначилися Дуланто та Енріке, а крапку поставив Тілль. Спокійна перемога Шерифа за сумою двох матчів. Наступним суперником Юрія Вернидуба стала Црвена Звезда, яка рознесла вдома Кайрат після сенсаційної невдачі в першому поєдинку.

У наступному раунді побачимо ще одного українця, адже Ігор Пластун разом з Лудогорцем переграв словенську Муру після нульової нічиєї в першому матчі. Багаторічні чемпіони Болгарії швидко вийшли вперед, але по перерві пропустили гол, який міг коштувати Ліги чемпіонів. Лише на останніх хвилинах Лудогорець дотиснув суперника двома м'ячами та пробився далі.

***

У центральному матчі ігрового дня Селтік зустрічався в Мітьюлландом. Перша половина протистояння завершилася нічиєю, тому на другу гру зберігалася величезна інтрига. Команди демонстрували насичений футбол з великою кількістю боротьби. Данець українського походження Ерік Святченко, який колись грав за Селтік, сьогодні вивів Мітьюлланд з капітанською пов'язкою. Святченко виграв багато боротьби, знімав повітря у власному штрафному та страхував партнерів.

Селтік відкрив рахунок завдяки шикарному удару Макгрегора, який зіграв на підбиранні після стандарту та пробив точнісінько в "дев'ятку". Шотландці могли подвоювати перевагу, але помилилися та пропустили у відповідь. До кінця основного часу ближчим до перемоги був Мітьюлланд. Матч перейшов у екстратайм. Там перемогу та путівку в наступний раунд вибороли данці – вирішальним став гол Онідіка.

***

Олімпіакос вдруге здолав Нефтчі й також пройшов у третій етап кваліфікації. Потужна команда Педру Мартінша обмежилася лише одним голом у ворота азербайджанців. Празька Спарта переграла віденський Рапід і взяла реванш за поразку в першому матчі.

Галатасарай не зумів реабілітуватися за ганьбу в Нідерландах – тиждень тому віцечемпіон Туреччини пропустив 5 від ПСВ. Сьогодні все йшло до чергової сухої перемоги команди Рогера Шмідта – Гьотце асистував, ван Гінкель забивав. Лише після вилучення у складі ПСВ турки зуміли забити гол престижу.

Швейцарський чемпіон Янг Бойз у видовищному матчі переграв Слован з Братислави. "Хлопчики" влаштували розгром, але потім привели собі два голи та змусили вболівальників понервувати. Швейцарцям допоміг колишній гравець Зорі Рафаель Ратао, який у першому таймі не забив пенальті за Слован.

Ліга чемпіонів: Динамо З і Легія синхронними перемогами організували очну дуель, Ференцварош українців здолав Жальгіріс