УКР РУС

Ліга чемпіонів: Інтер вирвав перемогу в Празі, Ліверпуль і Наполі розійшлися миром, Лейпциг здійснив фантастичний камбек

27 листопада 2019 Читать на русском

Завершилися усі поєдинки середи в рамках 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів, груповий етап, 5-й тур

Група E

Генк – Зальцбург – 1:4

Голи: Саммата, 85 – Дака, 43, Мінаміно, 45, Хван, 69, Холанд, 87

Ліверпуль – Наполі – 1:1

Голи: Ловрен, 65 – Мертенс, 21

Група F

Славія Прага – Інтер – 1:3

Голи: Соучек, 37 (пенальті) – Мартінес, 19, 88, Лукаку, 81

Група G

Зеніт – Ліон – 1:0

Гол: Дзюба, 42

РБ Лейпциг – Бенфіка – 2:2

Голи: Форсберг, 89, 90+6 – Піцці, 20, Вінісіус, 59

Група H

Валенсія – Челсі – 2:2

Голи: Солер, 40, Васс, 82 – Ковачіч, 41, Пулішіч, 53

Нереалізований пенальті: Парехо, 65 (В)

Лілль – Аякс – 0:2

Голи: Зієш, 2, Промес, 59

Ліга чемпіонів: Тоттенхем божевільно перестріляв Олімпіакос, Аталанта вперше перемогла, Лєвандовскі знищив Црвену Звезду

Зеніт і Ліон грали на рівних, не часто загострюючи ситуацію біля воріт суперника. Та під завісу першого тайму пощастило пітерцям. Сантос подав кутовий, а оборона "ткачів" дала змогу пробити головою з кількох метрів Артему Дзюбі, а центрфорвард російської збірної зазвичай такі моменти не марнує. За мить до цього в боротьбі з Азмуном впав Марсал, але суддівська бригада після кількох повторів винесла вердикт – фолу не було. У другому таймі більше моментів створили гості, та відігратися ліонці так і не зуміли. Більше того, в ендшпілі Зеніт забив вдруге. Це Жирков класно скинув під удар Оздоєву, а Магомед пострілом із лінії штрафного пробив Лопеша.

У Лейпцизі місцевий РБ багато атакував, але на 20-й хвилині пропустив випад Бенфіки. Упамекано невдало виніс м'яч, а Піцці метрів із 10-ти в більярдному стилі відправив м'яч у кут воріт Гулачі. А на старті другого тайму "орли" вдруге впіймали "биків" на помилці – Таарабт віддав гострий пас, а Вінісіус утік на побачення з угорським кіпером із центра поля і спокійно його переграв – 0:2! Та втримати перемогу лісабонці не змогли. Лейпциг організував фінальний штурм, упродовж якого Еміль Форсберг оформив дубль. Швед для початку реалізував одинадцятиметровий, а за цим головою замкнув навіс Вернера з флангу – 2:2 у підсумку.

Максимально загострилася ситуація у групі E. Наполі завдяки голу Дріса Мертенса вийшов вперед на Енфілді на 21-й хвилині. Та в середині другої половини гри мерсисайдці відігралися. Це Мілнер подав кутовий, а Деян Ловрен впевнено виграв другий поверх і головою вгатив м'яч у кут воріт Мерета. Попри велике бажання обох команд більше ні Ліверпуль, ні Наполі не забили.

В іншому матчі особливої боротьби не вийшло. Генк протримався майже тайм проти Зальцбурга, але потім посипався. Спочатку Дака Петсон забив після помилки голкіпера, а потім Такумі Мінаміно красиво пробив у кут за діагоналлю. У другому таймі нагадав про себе і юний рекордсмен Ерлінг Холанд. Норвежець утік в атаку лівим краєм і прострілив до центру штрафного, звідки Хван Хі Чхан в один дотик зробив рахунок розгромним. На 85-й хвилині Саммата з третьої спроби таки забив Зальцбурга, але вже за кілька миттєвостей Холанд знову відновив паритет – 1:4!

Значно важче виїзна перемога далася Інтеру. Підопічні Антоніо Конте відкрили рахунок на 19-й, коли Лукаку прорвався крізь редути Славії і віддав на Мартінеса, а Лаутаро вгатив м'яч під перекладину. Під завісу тайму "нерадзуррі" забили вдруге, але арбітр через VAR не тільки відмінив, а ще й призначив пенальті у ворота міланців – Соучек переграв Хандановіча з позначки. Інтер тиснув увесь другий тайм і, зрештою, забив 2 голи наприкінці. Спочатку Лукаку втік із центра поля, обіграв голкіпера та відправив м'яч у порожні ворота. А на 88-й бельгійський гренадер видав шикарну передачу шведою на Лаутаро, й аргентинець із льоту пробив Коларжа – 1:3!

До кінця першого тайму приберегли основні події і Валенсія з Челсі. На 40-й хвилині Родріго подав від правого краю, а Карлос Солер в один дотик відправив м'яч у ворота – Кепа в епізоді зіграв невдало. Лондонці, однак, відігралися вже в наступній атаці: Матео Ковачіч підхопив м'яч біля півкола штрафного майданчика й низом пробив точно в кут воріт Сіллессена. А на старті другої половини "сині" вийшли вперед, коли Канте подав із правого флангу на Батшуаї, а той виграв верхову боротьбу та скинув на Пулішіча – американець у боротьбі з оборонцем встиг проткнути м'яч у сітку. "Кажани" могли відігратися на 65-й хвилині, але Дані Парехо не зумів переграти Кепу з 11-метрової позначки. Здавалося, що Челсі зможе вивезти з Местальї 3 очки, але іншої думки був Даніель Васс. Данський хавбек прорвався правим флангом і, вочевидь, подавав у район воротарського, але м'яч за дивною траєкторією пролетів над Кепою і опустився за його спиною – 2:2!

В іншому матчі цього квартету Аякс шокував Лілль уже на 2-й хвилині. Блискавична атака завершилася стінкою Тадіча та Зієша, після якої марокканець ударом лівою із лінії штрафного класно поклав м'яч у кут. "Доги" змарнували кілька нагод зрівняти рахунок ще до перерви. А в другому таймі амстердамці їх за це покарали. Зієш передачею із правого флангу знайшов Промеса, а Квінсі з кількох метрів переправив м'яч у сітку.

Турнірні таблиці груп Ліги чемпіонів