УКР РУС

Ліга чемпіонів: Інтер впевнено здолав Борусію Д, Наполі перестріляв Зальцбург, Ліверпуль розгромив Генк

23 жовтня 2019 Читать на русском

Завершилися усі поєдинки 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів. Зокрема, заслужені перемоги здобули Ліверпуль, Наполі, Інтер, РБ Лейпциг, Бенфіка та Челсі.

Ліга чемпіонів, груповий етап, 3-й тур

Група E

Генк – Ліверпуль – 1:4

Голи: Одей, 88 – Окслейд-Чемберлен, 2, 57, Мане, 77, Салах, 87

Зальцбург – Наполі – 2:3

Голи: Холанд, 40 (пенальті), 72 – Мертенс, 17, 64, Інсіньє, 73

Група F

Інтер – Борусія Дортмунд – 2:0

Голи: Мартінес, 22, Кандрева, 89

Нереалізований пенальті: Мартінес, 81 (воротар)

Група G

РБ Лейпциг – Зеніт – 2:1

Голи: Лаймер, 49, Забітцер, 59 – Ракицький, 25

Бенфіка – Ліон – 2:1

Голи: Рафа Сілва, 4, Піцці, 86 – Депай, 70

Група H

Аякс – Челсі – 0:1

Гол: Батшуаї, 86

Лілль – Валенсія – 1:1

Голи: Іконе, 90+5 – Черишев, 63

Барселона втримала важку виїзну перемогу над Славією та очолила групу F

Лейпцизькі "бики" володіли територіальною перевагою у першому таймі домашнього матчу проти Зеніта, але опинилася у ролі команди, що програє. На 25-й хвилині хтось із оборонців РБ необачно виніс м'яч зі штрафного, його підхопив Ярослав Ракицький і гарматним пострілом метрів із 25-ти поцілив у кут воріт Гулачі. Відігралися господарі на старті другої половини гри. Більше того, підопічні Юліана Нагельсманна забили двічі впродовж 10 хвилин. Спочатку Конрад Лаймер вискочив віч-на-віч із кіпером пітерців і спокійно пробив повз нього. А потім асистент Лаймера Марсель Забітцер забив і сам – австрієць прийняв передачу Клостермана майже на куті штрафного, а другим дотиком відправив м'яч у дальню дев'ятку за неймовірною траєкторією – 2:1!

А в Лісабоні Бенфіка забила Ліону вже на старті зустрічі. Після метушні на підступах штрафного майданчика м'яч опинився у Серві, а той прокинув вперед на Рафу Сілву. Хавбек прийняв м'яч і більярдним пострілом прошив кіпера. Відігралися "ткачі" на 70-й хвилині. Дюбуа навісив із правого флангу, а Мемфіс Депай спокійно замкнув дальню стійку – 1:1. Та відібрав позитивний результат у Ліона Антоні Лопеш. Голкіпер французького клубу рукою кинув м'яч прямо в ноги Піцці, а досвідчений португалець в один дотик відправив м'яч у порожні ворота.

Значно біднішим на цікаві події став матч в Амстердамі. Аякс і Челсі грали на рівних, почергово створюючи напівмоменти біля володінь суперника. Спочатку ближчими до перемоги були "аяксиди". Зокрема, господарі навіть забили на 37-й хвилині, коли Квінсі Промес замкнув чи то удар, чи то простріл Зієша. Однак, суддівська бригада з допомогою VAR відмінила гол через мінімальний офсайд. Під завісу поєдинку активніше заграв Челсі. Зрештою, це дало свої плоди на 86-й хвилині, коли спрацювала зв'язка резервістів Пулішіч-Батшуаї. Американець прорвався лівим флангом і прострілив уздовж воріт, а бельгійський форвард із кількох метрів пробив у протихід Онана. Ця перемога дозволила "синім" наздогнати амстердамців у турнірній таблиці. В обох команд по 6 очок після 3-х турів.

Натомість двобій Лілля і Валенсії завершився нічиєю. Забитого м'яча глядачам довелося чекати до 63-ї хвилини. Саме тоді Гамейро віддав пас на неприкритого Черишева, а Денис із лівої влучно пробив повз кіпера французької збірної Меньяна. "Доги", проте, зуміли врятуватися перед фінальним свистком. На п'ятій доданій арбітром хвилині Нанітамо Іконе фінтом залишив поза справами оборонця й розрядив гармату в дев'ятку воріт Валенсії.

Швидкий і водночас курйозний гол забив Ліверпуль у виїзному матчі проти Генка. Уже на 2-й хвилині Алекс Окслейд-Чемберлен наважився на удар метрів із 20-ти, а голкіпер втратив ворота й навіть не намагався парирувати удар низом англійця. Історія повторилася на старті другої половини гри. Окс отримав пас від Фірміно в півколі перед штрафним і розкішним ударом шведою відправив м'яч під поперечину – 0:2. Розгромним рахунок зробив Садьйо Мане – круто зіграв на випередження після пасу Салаха. А потім єгиптянин забив і сам, розібравшися самотужки з центральними оборонцями Генка. Асистував йому Мане. Підсолодив гіркоту поразки "гірників" Одей. Нігерієць забив із розвороту після пасу Ндонгала.

В іншому матчі цього квартету справжню феєрію влаштували Зальцбург і Наполі. Партенопейці забили першими. На 17-й хвилині Дріс Мертенс отримав у штрафному пас від Кальєхона й гарматним пострілом пробив Станковіча з гострого кута. Відігралися австрійці перед перервою. Хвана завалили в карній зоні, а юний Ерлінг Холанд впевнено реалізував пенальті. Знову вийти вперед Наполі зумів у середині другого тайму. Це Малькуї обігрався з партнером на фланзі й прострілив до штрафного, а Мертенс ще одним потужним ударом оформив дубль. Та "бики" не здалися й на 72-й хвилині відігралися знову – Юнузовіч навісив із лівого флангу, а Холанд скористався позиційною помилкою Кулібалі й головою відправив м'яч у сітку. Та радість Зальцбурга була недовгою, адже Лоренцо Інсіньє вже в атаці у відповідь ефектно перекинув резервного воротаря австрійців Карлуша – 2:3!

У центральному матчі ігрового дня міланський Інтер здолав Борусію Дортмунд. "Нерадзуррі" для перемоги могли вистачити й одного забитого м'яча. На 22-й хвилині Де Врей вивів Лаутаро Мартінеса на побачення з Буркі, а аргентинський форвард спокійно переграв воротаря в ближньому бою. За цим Інтер прогнозовано віддав ініціативу, а "джмелі" не могли підібрати ключі до редутів господарів. Змарнувавши кілька напівмоментів, Борусія могла попрощатися з останніми надіями на позитивний результат на 81-й хвилині, але Мартінес не зміг переграти Буркі з 11-ти метрів. Та від другого гола дортмундці не врятувалися. На 89-й хвилині Інтер втік у швидку контратаку, яка завершилася класним ударом Антоніо Кандреви під перекладину – 2:0 за Інтером.

Турнірна таблиця груп Ліги чемпіонів