УКР РУС

Ліга чемпіонів: Борусія Д вийшла у плей-офф, Жиру покером розбив Севілью, ПСЖ обіграв МЮ, ганьба Зеніта

2 грудня 2020 Читать на русском

У середу, 2 грудня, завершується 5-й тур групового етапу Ліги чемпіонів 2020/21. Звіт про матчі груп E, F та H читайте в цій новині на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів, 5 тур

Група E

Краснодар – Ренн – 1:0

Гол: Берг, 72

Севілья – Челсі – 0:4

Голи: Жиру, 8, 54, 74, 83

Група F

Борусія Д – Лаціо – 1:1

Голи: Геррейро, 44 – Іммобіле, 67 (пен)

Брюгге – Зеніт – 3:0

Голи: де Кетеларе, 33, Ванакен, 58 (пен), Ланг, 73

Група H

Істанбул Башакшехір – РБ Лейпциг – 3:4

Голи: Кахведжі, 45+3, 72, 85 – Поульсен, 26, Мукіеле, 43, Ольмо, 66, Сьорлот, 90+2

Манчестер Юнайтед – ПСЖ – 1:3

Голи: Рашфорд, 32 – Неймар, 6, 90+1, Маркіньйос, 69

Вилучення: Фред, 70 (М)

У "групі смерті" Лейпциг поїхав за обов'язковою перемогою в Туреччину. Німецька команда повністю домінувала в першому таймі, що вилилося у два голи. Турки дали пробити Забітцеру, а м'яч від Поульсена залетів у ворота. Башакшехір загубив у власному штрафному Мукіеле, а француз з передачі Форсберга вразив дальній кут.

Господарі ще до перерви скоротили відставання з кутового, а потім активно розпочали другий тайм, створивши низку хороших моментів. Вішча навіть забив, але з офсайду. Лейпциг поступово повернув собі ініціативу та закріпив перевагу – гол створила іспанська зв'язка Анхеліньо-Ольмо.

Ліга чемпіонів: Ліверпуль і Порту вийшли в 1/8, Атлетіко втратив перемогу, Аталанта з Аяксом зіграють матч життя

Кахведжі красивим дальнім ударом з гри відродив інтригу, а наприкінці зустрічі шедеврально пробив зі штрафного, оформивши хет-трик! Башакшехір створив вражаючий камбек, але від поразки не врятувався. Лейпциг все ж забив четвертий гол зусиллями Сьорлота. Божевілля!

Таким чином саксонські "бики" набрали 9 очок і чекали новин з Манчестера, де грали МЮ і ПСЖ. Істанбул з 3 балами втратив шанси на плей-офф.

ПСЖ на виїзді переграв Манчестер Юнайтед. Агресивний старт поєдинку від парижан призвів до швидкого гола імені Мбаппе та Неймара. Господарі вирівняли гру та рахунок – Рашфорд з допомогою рикошету забив у відповідь. А в другому таймі Маркіньйос скористався хаосом у чужих володіннях після подачі кутового та вирвав важливу перемогу для ПСЖ.

Протягом всього матчу гравці обох команд хотіли врізати один одному по обличчю, штовхалися та симулювали. Як наслідок, Фред заробив вилучення за дві жовті картки та залишив манкуніанців у меншості. У компенсований час гості розігнали гольову контратаку – завершив її Неймар. ПСЖ також набрав 9 балів.

Перед фінальним туром МЮ, Лейпциг і ПСЖ мають однакову кількість балів. За додатковими показниками поки що "дияволи" перші, а парижани – другі. Через тиждень ПСЖ грає з Башакшехіром, а Лейпциг приймає МЮ.

Краснодар здобув першу для росіян перемогу в цій Лізі чемпіонів – досі було 13 безвиграшних матчів. У рівному поєдинку з Ренном єдиний гол забив 36-річний Маркус Берг. Швед відгукнувся на вибивання з власної половини, виграв забіг і розстріляв голкіпера. Завдяки цій перемозі Краснодар гарантував собі третє місце в групі E та путівку в Лігу Європи. Ренн фінішує останнім.

У цьому ж квартеті перші два місця розігрували Севілья та Челсі. Обидві команди раніше вийшли у плей-офф, а сьогодні вибивали собі легший жереб в 1/8 фіналу. Жиру, скориставшись передачами Хаверца, Ковачіча та Канте, оформив покер і приніс лондонцям перемогу. Челсі достроково виграв групу. Севілья залишиться другою. Останній тур перетворився у формальність.

Дортмундська Борусія вийшла у плей-офф з групи F. Для цього не довелося навіть обігрувати Лаціо, вистачило нічиєї. На гол Геррейро римляни відповіли точним ударом з пенальті від Іммобіле, який приїхав на стадіон, де кілька років тому тотально провалився. Лаціо ще не має в кишені путівки в 1/8 фіналу – на два очки позаду Брюгге. Через тиждень ці команди розіграють друге місце.

А в цей вечір бельгійці зганьбили Зеніт. Розпочав побиття де Кетеларе, Ванакен з пенальті його продовжив, а Ланг з передачі Денніса поставив крапку. 0:3 для Ракицького та остання сходинка в групі. Сам Ярослав відіграв лише перший тайм і був замінений у перерві. Едуард Соболь вийшов на останні п'ять хвилин.

Ювентус розгромив Динамо в історичному матчі 5 туру ЛЧ – Роналду встановив черговий рекорд