УКР РУС

Ліга чемпіонів: Манчестер Юнайтед знищив Лейпциг, Борусія Д і Челсі покарали російські гранди, Лаціо вистояв у Бельгії

28 жовтня 2020 Читать на русском

У середу продовжилися матчі 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів. Звіт про поєдинки читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів, груповий етап, 2-й тур

Група E

Краснодар – Челсі – 0:4

Голи: Хадсон-Одой, 37, Вернер, 76 (пенальті), Зієш, 80, Пулішіч, 90

Нереалізований пенальті: Жоржінью, 14 (Ч)

Севілья – Ренн – 1:0

Гол: де Йонг, 56

Група F

Борусія Д – Зеніт – 2:0

Голи: Санчо, 78 (пенальті), Холанд, 90+1

Брюгге – Лаціо – 1:1

Голи: Ванакен, 42 (пенальті) – Корреа, 14

Група H

Істанбул Башакшехір – ПСЖ – 0:2

Голи: Кін, 64, 79

Манчестер Юнайтед – РБ Лейпциг – 5:0

Голи: Грінвуд, 21, Рашфорд, 76, 78, 90+2, Марсьяль, 86

Ференцварош драматично в більшості відібрав перемогу в Динамо у матчі ЛЧ – дебютант Луческу привіз гол, втрата капітана

На Кубані гості з Альбіону могли відкрити рахунок уже в дебюті поєдинку, але Жоржінью влучив у стійку з одинадцятиметрової позначки. Проте, "сині" таки зуміли забити перед перервою. Це Каллум Хадсон-Одой пробив із лінії штрафного майданчика після пасу Хаверца, а кіпер господарів незграбно випустив м'яч у ворота. У другій половині лондонці довели рахунок до розгромного. На 76-й Тімо Вернер упевнено реалізував пенальті за гру рукою. А через чотири хвилини німець вже зіграв роль асистента – комбінація німця з Пулішічем завершилася пасом на Хакіма Зієша, який протиснув оборонця і пробив повз воротаря – 0:3. Добив Краснодар той же Пулішіч, коли на 90-й хвилині низом забив Сафонову з гострого кута.

У другому матчі квартету Севілья повністю переважала Ренн, але в перші 45 хвилин втілити свою перевагу в забиті м'ячі не зуміла. Відкрити рахунок нервіонці спромоглися на старті другої половини. Це Акунья ефектно впіймав м'яч на фланзі й відразу навісив до штрафного майданчика, де Люк де Йонг красиво пробив в один дотик. Попри понад два десятки ударів по воротах гостей, більше Севілья не забивала.

Дортмундська Борусія ледь впоралася із пітерським Зенітом вдома. "Джмелі" майже відразу затиснули гостей біля їхніх воріт, але отримати зиск від цього хлопцям Люсьєна Фавра виявилось складним завданням. Допомогли самі пітерці наприкінці матчу – на 78-й хвилині В'ячеслав Караваєв відверто завалив Азара й привіз пенальті. До позначки підійшов Джейдон Санчо й без проблем розвів м'яч і Кержакова по різних кутах. А вже в доданий арбітром час Беллінгем потилицею вивів Ерлінга Холанда на побачення з голкіпером – норвежець був точним.

Знекровлений коронавірусом Лаціо несподівано першим забив у Бельгії. На 14-й хвилині Хоакін Корреа елегантною дугою поклав м'яч у кут після передачі Марушіча. Брюгге відігрався перед перервою: лідер "чорно-синіх" Ханс Ванакен на 42-й забив із пенальті після фолу під час стандарту. У другій половині господарі додали в активності попереду, проте дотиснути ослаблених COVID-19 римлян брюггинці так і не змогли.

Натомість у Стамбулі фавориту було зовсім нелегко. Башакшехір врахував помилки 1-го туру й виглядав доволі симпатично в протистоянні з ПСЖ. Періодично турецький гранд нав'язував свою гру гостям і створював нагоди біля воріт Кейлора Наваса. Однак, реалізація постійно підводила підопічних Окана Бурука. Зрештою, на 64-й хвилині Париж забив після хрестоматійного виконання стандарту – Мбаппе подав із кутового точно на голову Мойзе Кіну, й молодий італієць спокійно переправив м'яч у кут. Стамбульці додали, особливо старався ветеран Демба Ба, та зрівняти рахунок не вдавалося. Зате ПСЖ скористався своєю напівнагодою на 79-й: Мбаппе не зміг обробити м'яч після передачі Сарабії, "смугастий" відскочив до Кіна й той класно забив із розвороту. Попри велике бажання, розмочити рахунок Башакшехір не зумів.

На Олд Траффорд зійшлися претенденти на вихід із групи. Манкуніанці та саксонці довго грали на рівних, але Юнайтед вдався атакувальний випад уже на 21-й хвилині. Погба протягнув м'яч половиною поля гостей і прокинув вперед на Грінвуда, Мейсон відклеївся від опонента й з лівої пробив у дальній нижній кут. Надалі характер гри не змінився, але під завісу матчу МЮ шокував "биків" двома голами впродовж трьох хвилин. Спершу хавбеки господарів відібрали м'яч, а Бруну Фернандеш пасом із власної половини вивів Маркуса Рашфорда на побачення з голкіпером – англійський нападник нагоди не змарнував. Далі Фред обікрав опонента в центрі поля й віддав Рашфорду, а той накрутив Упамекано і більярдним пострілом із лінії штрафного зробив рахунок розгромним. Далі Лейпциг покарав Антоні Марсьяль – французький нападник реалізував 11-метровий за фол Забітцера на собі. А в доданий арбітром час Рашфорд оформив хет-трик, скориставшись пасом Марсьяля.

Турнірна таблиця усіх груп Ліги чемпіонів