УКР РУС

Ліга чемпіонів: Динамо З і Легія синхронними перемогами організували очну дуель, Ференцварош українців здолав Жальгіріс

27 липня 2021 Читать на русском

Завершилися вівторкові матчі-відповіді 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Звіт поєдинків читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів, 2-й кваліфікаційний раунд, матчі-відповіді

Омонія – Динамо Загреб – 0:1 (перший матч – 0:2)

Гол: Менало, 79

Флора – Легія – 0:1 (1:2)

Гол: Лопеш, 67

ГІК – Мальме – 2:2 (1:2)

Голи: Тенхо, 1, Ріскі, 78 – Крістіансен, 11, Бірманчевіч, 76

Жальгіріс – Ференцварош – 1:3 (0:2)

Голи: Діав, 90+3 – Р. Ммае, 44, 72, Мак, 90+4

Шахтар – Генк: стартував продаж квитків на матч Ліги чемпіонів

У кіпрській столиці місцева Омонія за пекельних +37 вийшла відіграти в "динамівців" Загреба гандикап у два м'ячі. Однак, атакам "зелених" відверто бракувало вирішальних передач. Здебільшого небезпека поблизу володінь Ліваковіча виникала після стандартів. Динамо додало в активності в другій половині першого тайму та створило кілька напівнагод. Щоправда, всі ці спроби забити нівелювалися обороною кіпріотів на чолі з Фабіану. Тиск хорватів посилився після перерви. Динамо завдало понад десяток ударів у бік воріт Омонії, проте м'яч вперто оминав сітку – то бракувало влучності Маєру, Оршічу та компанії, то блискуче діяв кіпер. Зрештою, допоміг загребцям стандарт: на 78-й хвилині Маєр навісив зі штрафного, а Лука Менало класно головою переправив м'яч у дальній кут.

Натомість у Гельсінкі ГІК і Мальме довго не запрягали. Уже на 1-й хвилині фіни забили після кутового – Міро Тенхо виявився найспритнішим на другому поверсі й головою відправив м'яч у ворота. Щоправда, радів ГІК недовго. Уже за 10 хвилин Андерс Крістіансен у межах штрафного прийняв пас від Левіцкі та холоднокровно пробив повз воротаря у верхній кут – 1:1! Надалі на полі точилася рівна боротьба з цікавішими випадами господарів. Проте, Жаїр і О'Шонессі свої нагоди змарнували, пробивши вище воріт. Зате забив за Мальме Велько Бірманчевіч. Серб вчасно підключився до атаки, відгукнувся на передачу Чолака й пробив у нижній кут. Фіни, однак, не здалися і відновили статус-кво вже за дві хвилини. Це Ріку Ріскі щойно вийшов на заміну й поцілив точно в кут із меж штрафного – 2:2. Більше команди не забивали.

Знову не мав проблем із Жальгірісом угорський Ференцварош. "Фраді" комфортно почувалися завдяки чудовій взаємодії дуету Узуні-Ммае, в якому перший виступив у ролі асистента, другий – бомбардира. На 44-й албанець вивів бельгійця на оперативний простір і Раян Ммае переграв кіпера з середньої дистанції. На 72-й ж нападник взагалі опинився перед порожніми воротами й реалізував передачу Узуні. У доданий арбітром час команди обмінялися голами – на м'яч Ельхаджа Діава головою після стандарту гості відповіли пострілом Роберта Мака з меж штрафного. Міг поповнити список голеадорів і Олександр Зубков. Українець з'явився на полі в другому таймі й двічі загрожував воротам Гертмонаса, та литовський кіпер продемонстрував дива реакції. Натомість Ігор Харатін відіграв усі 90 хвилин.

До слова, в наступному етапі змагань Динамо Загреб зустрінеться із Легією, а Мальме протистоятиме шотландському Рейнджерс. Тим часом Ференцварош поміряється силами з празькою Славією.

Трамплін для Маліновського, колиска Куртуа і "новий Крауч" з Африки – представлення суперника Шахтаря в Лізі чемпіонів