УКР РУС

Севілья подарувала перемогу Реалу, Атлетіко впевнено переграв Вальядолід та повернув лідерство у Ла Лізі

5 грудня 2020 Читать на русском

В рамках суботньої програми 12-го туру іспанської Прімери відбулось три матчі. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 12-й тур

Леванте – Хетафе – 3:0

Голи: Рожер, 5, Гомес, 17, Де Фрутос, 57

Вилучення: Чема, 7, Даконам, 77 (друга жовта) (Хетафе)

Севілья – Реал Мадрид – 0:1

Гол: Буну, 55 (автогол)

Атлетіко – Вальядолід – 2:0

Голи: Лемар, 56, Льоренте, 72

Ігровий день в іспанській Прімері відкривав поєдинок Леванте – Хетафе. Вже на 5-й хвилині "жаби" відкрили рахунок завдяки голу Рожера, а через дві хвилини гості ще й залишились у меншості – пряму червону за грубий фол отримав Чема. Господарі успішно використовували перевагу і на 17-й рахунок збільшив Гомес – 2:0.

Феліш став гравцем місяця в Ла Лізі

Після перерви Де Фрутос з меж карного майданчика потужно вистрілив під поперечину, збільшивши перевагу до розгромної. Гравці Хетафе намагались нав'язувати боротьбу, але вийти з оборони ніяк не вдавалось. Під завісу поєдинку другу жовту отримав Даконам і "жаби" кинулись добивати суперника, але більше забити не змогли. Розгромна перемога Леванте – 3:0.

Мадридський Реал після сенсаційної поразки від Шахтаря та інших невдач у Лізі чемпіонів мав нагоду мінімально реабілітувались у матчі із Севільєю. Перша половина зустрічі була безгольовою і команди пішли на перерву із нульовим рахунком.

Після перерви "вершкові" завдяки феєричному ляпу голкіпера вирвались уперед. Жуніор Вінісіус з лівого флангу прострілив у штрафний майданчик, а воротар не зумів зафіксувати м'яч і спрямував його у сітку. Після цього мадридці більше оборонялись, а гравці Севільї відчайдушно атакували. На 86-й чудовий шанс зрівняти рахунок мав Окампос, але його удар з меж карного майданчика потягнув Куртуа. Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Реала – 0:1.

Атлетіко у випадку перемоги над Вальядолідом повертав собі лідерство у Прімері. У першому таймі особливо гострих моментів не було, команди здебільшого перепасовувались у центрі поля, шукаючи прогалини у захисті суперника.

Гольова засуха у матчі тривала до 56-ї хвилини, коли Тріп'єр прострілив на дальню стійку, де своєчасно опинився Лемар, який в дотик спрямував м'яч у сітку. На 72-й Льоренте отримав скидку головою від Тріп'єра, на швидкості увірвався у штрафний майданчик і вистрілив у правий кут – 2:0. Гості намагались відквитати хоча б один гол, але ворота "матрацників" у цьому матчі залишились неприступною фортецею.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ