УКР РУС

Атлетіко на останніх хвилинах дотиснув Вальядолід, Хетафе не зміг переграти Ейбар: 30 тур Ла Ліги, субота

21 червня 2020 Читать на русском

У рамках суботньої програми 30-го туру Ла Ліги провели чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 30-й тур

Еспаньйол – Леванте – 1:3

Голи: Давід Лопес, 28 – Майораль, 14, Барді, 67, Педроса, 87 (автогол)

Атлетік – Бетіс – 1:0

Гол: Мартінес, 7

Хетафе – Ейбар – 1:1

Голи: Етебо, 30 – Шарлес, 45+6

Атлетіко – Вальядолід – 1:0

Гол: Вітоло, 82

Еспаньйол веде відчайдушну боротьбу за виживання, перебуваючи на передостанній позиції в турнірній таблиці з відставанням від рятівної сімнадцятої сходинки на два залікових бали. Перемога була потрібна каталонцям за будь-яких умов, однак вже на 14-й хвилині вони пропустили – Майораль на дриблінгу пройшов трьох гравців і розстріляв ворота з кількох метрів. Втім, господарі відігралися на 28-й не менш епічно – Кабрера вкинув аут в стилі Рорі Ділепа, а Давід Лопес замкнув його ударом головою в дальній кут.

Вчитися на своїх помилках Еспаньйол не збирався: на 67-й хвилині Барді протаранив трьох захисників і вколотив другий м'яч у ворота Дієго Лопеса – 1:2. Щонайгірше, "жаби" перехопили ініціативу й влаштували справжню облогу штрафного, до 80-ї хвилини маючи в активі 8 влучань у площину. У "папуг" (господи, ну і звіринець в Іспанії) з відповіддю не заладилося, а на 87-й хвилині вони ще й добили cебе автоголом – Педроса при спробі вибити простріл з лівого флангу спрямував м'яч в дальній кут власних воріт. Це був кінець.

Атлетік з Більбао приймав середняк турнірної таблиці Бетіс. Господарям вдалось відкрити рахунок вже на 7-й хвилині матчу. Після розіграшу штрафного, Кордоба віддав передачу у воротарський майданчик, де перед захисником вистрибнув Мартінес – 1:0. Під завісу тайму баски мали ще одну нагоду забити. Іньякі Вільямс прийняв передачу у штрафному майданчику і відразу пробив, але голкіпер виконав впевнений сейв.

У другому таймі ситуація не змінилась – м'яч контролювали господарі. На 58-й Бетіс отримав шанс відігратись. Борха Іглесіас пробив по центру воріт із меж воротарського майданчка, але Унаї Сімон виконав просто неймовірний сейв, врятувавши свою команду. Доля подарували гостям ще один шанс відігратись – на 85-й арбітр призначив пенальті. Його не зміг реалізувати Серхіо Каналес – він пробив над поперечиною і м'яч полетів на трибуни. Завдяки цій перемозі Атлетік із 42-ма очками посідає 9-ту сходинку турнірної таблиці і впритул наблизився до Валенсії, натомість Бетіс так і залишився на 14-тій із 34-ма пунктами.

Ейбар на виїзді зустрічався із Хетафе. Початок матчу нічим особливим глядачам не запам'ятався. На 30-й хвилині Етебо в дотик замкнув простріл Анхеля у штрафний ударом в лівий кут – 1:0. Гості прагнули відігратись і їм це вдалось у додатковий час. На 45+6 Шарлес виявився швидшим за захисника і головою спрямував м'яч у ворота. Команди пішли на перерву із нічийним рахунком.

У другому таймі небезпечних моментів не було до 86-й хвилини. Діоп віддав ювелірну навісну на Бігаса, який спрямував м'яч у ворота. Здавалось, що Ейбар переможе, але після перегляду VAR арбітром гол було скасовано. Фінальний свисток зафіксував нічию. Змін у турнірну таблицю цей матч не вніс.

Програму дня закривав поєдинок у Мадриді між Атлетіко та Вальядолідом. Перший тайм пройшов у рівній боротьбі без особливо гострих моментів, але трішки конкретнішими в своїх діях були гості. Так, вже на 3-й хвилині Рубіо вистрілив метрів з 30-ти по центру, а на 36-й Гвардіола пробив з лінії штрафного – Облак виконав два простеньких сейви. Кілька ударів господарів до перерви в рамку воріт взагалі не влучили. Зрештою, на перерву команди пішли за нулів на табло.

Другий тайм стартував у схожому руслі, але Атлетіко поступово набирав обертів. На 53-й та 61-й хвилинах Льоренте та Партей щільними постілами з дальньої дистанції перевірили на пильність голкіпера гостей Чуріппі, а на 68-й Дієго Коста, який вийшов на заміну, вилетів віч-на-віч. Дієго забив – втім, гол скасували через офсайд. Вальядолід тримався до 82-ї хвилини, коли Вітоло пробив головою від кута воротарського по високій дузі. Захисник виніс м'яч з воріт, але повтор показав, що "круглий" повністю перетнув лінію. 1:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Севілья розписала нічию з Барселоною: невдача каталонців як тенденція, криза нападників "блаугранас", Мессі – не Месія