УКР РУС

Атлетіко феєрією Суареса познущався з Гранади, Севілья вирвала перемогу над Кадісом стараннями інших екс-каталонців

27 вересня 2020 Читать на русском

У рамках 3-го туру Ла Ліги відбулось кілька матчів. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 3-й тур

Осасуна – Леванте – 1:3

Голи: Торрес, 38 – Мелеро, 41, Рожер, 77, Моралес, 81

Ейбар – Атлетік – 1:2

Голи: Кіке Гарсія, 48 – Лопес, 40, 87

Атлетіко – Гранада – 6:1

Голи: Коста, 9, Корреа, 47, Феліш, 65, Льоренте, 73, Суарес, 85, 90+4 – Моліна, 87

Нереалізований пенальті: Ньїгес, 16

Вальядолід – Сельта – 1:1

Голи: Гвардіола, 66 (пенальті) – Аспас, 44

Кадіс – Севілья – 1:3

Голи: Сальві, 48 – де Йонг, 65, Ель-Хаддаді, 90, Ракітіч, 90+6

Програму дня у Іспанії відкривав поєдинок Осасуна – Леванте. Затишшя у матчі тривало до 38-ї хвилини, коли Адріан віддав на Торреса і він з дальньої дистанції потужно вистрілив низом у лівий кут – 1:0. "Жаби" одразу відповіли голом Мелеро, який отримав передачу у карному майданчику від Моралеса і миттєво пробив під поперечину.

Барселона підтвердила інтерес до Зінченка та готова підписати українця за однієї умови

Після перерви гості отримали шанс вийти уперед за рахунок пенальті, але його не зміг реалізувати Рожер. Щоправда, він реабілітувався на 77-й, коли отримав хорошу розрізну від Кампаньї, увірвався у штрафний майданчик і пробив поміж двох захисників у дальній кут воріт. Трохи згодом, на 81-й, перевагу закріпив Моралес, який в дотик замкнув простріл Рожера у карний майданчик. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Леванте.

Ейбар і Атлетік перемог у новому чемпіонаті ще не знали, тож в очному поєдинку полонених брати не збиралися. Рахунок на 40-й хвилині відкрили "матрацники", розігнавши контратаку з прострілом на лінію штрафного та точним ударом Лопеса в лівий кут – 0:1. Втім, на початку другого тайму Ейбар відігрався зусиллями Кіке Гарсії, якому вдалося замкнути подачу Педро Леона з кутового.

Атлетік забив другий гол на 68-й хвилині внаслідок прориву лівим флангом та прострілу на лінію воротарського – Вільямс замкнув, але гол скасували через офсайд. Втім, на 87-й хвилині гості таки вирвали перемогу зусиллями Лопеса, якому вдалося пробити з центру штрафного після передачі Капи з правого краю – м'яч рикошетом від стійки влетів у ворота. 1:2! Атлетік святкує перемогу.

Гранада завітала у гості до мадридського Атлетіко. Господарі відкрили рахунок вже на 9-й хвилині. Це Дієго Коста головою замкнув простріл Корреа у штрафний майданчик. На 16-й хвилині "матрацники" могли подвоїти перевагу за рахунок пенальті, але його не зміг реалізувати Сауль Ньїгес.

По перерві перевагу все-таки збільшив Коррея, який отримав навісну передачу у карному майданчику і низом пробив на дальній кут. На 65-й Коста віддав хорошу розрізну на Феліша, який на замасі прибрав захисника і пробив повз воротаря. Після цього гранадці посипались – ще й Луїс Суарес з'явився на полі і одразу оформив асист, з якого на 72-й відзначився Льоренте. Трохи згодом, на 85-й, Суарес головою замкнув навіс у штрафний майданчик. На 87-й Гранада таки зуміла забити гол престижу – Моліна на добиванні прошив голкіпера. Під завісу зустрічі Суарес зумів оформити дубль. Зрештою, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу Атлетіко – 6:1.

Нагадаємо, що для Луїса Суареса цей матч був дебютним у складі мадридців. Форвард вийшов на 70-й хвилині і зумів записати до свого активу 2 голи та асист.

А у Вальядоліді місцевий клуб розійшовся миром із Сельтою, обмінявшись із суперником голами в різних таймах. Галісійці відкрили рахунок під завісу першої половини, коли Яго Аспас переграв голкіпера в ближньому бою після розкішного пасу Деніса Суареса з власної половини. Господарі зуміли відквитати гол із пенальті за неочевидний фол проти Кіке – Серхі Гвардіола розвів м'яч і Вільяра по різних кутах.

Натомість Кадіс і Севілья з'ясування долі поєдинку перенесли на другий тайм. Перший крок до перемоги зробив Кадіс – на 48-й хвилині ветеран Негредо класно скинув під удар Сальві, а той розкішно пробив із розвороту. Але далі забивали лише нервіонці. Відігралися гості завдяки м'ячу головою Люка де Йонга. А в доданий арбітром час зіграли списані Барселоною джокери. Спочатку Мунір Ель-Хаддаді реалізував вихід віч-на-віч із кіпером. А потім марокканець подарував перший після повернення гол для Івана Ракітіча – 1:3.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ