УКР РУС

Челсі не зміг переграти Астон Віллу, Лестер розписав нічию з Крістал Пелас і повернувся на друге місце в АПЛ

28 грудня 2020 Читать на русском

В рамках 16-го туру англійського чемпіонату Крістал Пелас не зміг втримати переможний рахунок у матчі з Лестером, а Астон Вілла розписала мирову з Челсі.

Чемпіонат Англії 2020/21, 16-й тур

Крістал Пелас – Лестер Сіті – 1:1

Голи: Заха, 58 – Барнс, 83

Челсі – Астон Вілла – 1:1

Голи: Жиру, 34 – Ель-Газі, 50

Евертон у поточному турі мав зустрітись з Манчестер Сіті, однак матч скасували. Втім, навіть якби його провели, поразка "ірисок" виглядала досить вірогідною – і це давало Лестеру шанс повернутись на другу позицію в АПЛ. Для цього необхідно було набирати очки з Крістал Пелас на виїзді, причому перемога наблизила б "лисів" на відстань одного залікового балу від Ліверпуля. Словом, ставки були високими.

Лестер здорово почав, заробивши пенальті вже на 19-й хвилині, але, удар Іхеаначо з "позначки" витягнув Гуайта. На 26-й відкрити рахунок міг Перес, однак його постріл поцілив у поперечку, а добивання Прата виявилось неточним. До перерви гості так і не забили, а за 13 хвилин після неї прилетіло покарання за марнотратство – це Заха прийняв подачу й з гострого кута несподівано прошив Шмейхеля! 1:0.

Втім, втримати переможний рахунок "орлам" вдалося лишень протягом 25 хвилин, допоки Барнс не забив у відповідь – Харві вдався кволий, але влучний удар з лінії штрафного під праву стійку. 1:1! Цей гол виявився останнім у зустрічі.

Челсі у рідних стінах приймав Астон Віллу, намагаючись реабілітуватись за ганебну поразку Арсеналу. Лондонці й бірмінгемці мали рівну кількість очок і в разі перемоги піднялись би в топ-4 АПЛ. Активніше в зустрічі виглядали господарі, які відкрили рахунок на 34-й хвилині – це Жиру замкнув подачу Чілвелла з лівого флангу точним ударом головою. Це його 9-й гол у ворота "вілланів" за сім останніх матчів й 32-й гол головою в АПЛ.

Втім, на старті другого тайму Астон Вілла зрівняла рахунок зусиллями Ель-Газі, якому вдалося замкнути передачу Кеша на кут воротарського ударом у дотик поміж ніг Менді – 1:1. Аспілікуета у відповідь забив другий гол Челсі, однак його скасували через офсайд у Пулішіча. Після цього суперники розмінялися низкою гольових моментів, найкращі з яких змарнували Макгінн і Чілвелл: Джон на 69-й хвилині вистрілив з дистанції у хрестовину, а Бен у компенсований час пробив з лівого краю штрафного – м'яч пройшов у сантиметрах від дальньої стійки.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував нічию, внаслідок якої обидві команди залишились поза межами топ-4 АПЛ.

"Ярмоленко рятує день для Мойєса": українець провів матч сезону за Вест Хем, але ЗМІ вказали на недоліки