УКР РУС

Манчестер Юнайтед не зміг переграти Вулверхемптон, Ліверпуль розгромив Саутгемптон: 25-й тур АПЛ, субота

1 лютого 2020 Читать на русском

У суботу у 25-му турі англійської Прем’єр-ліги відбулось вісім матчів. Рахунок та звіт про поєдинки читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2019/20, 25-й тур

Лестер Сіті – Челсі – 2:2

Голи: Барнс, 54, Чілвелл, 64 – Рюдігер, 47, 71

Вест Хем – Брайтон – 3:3

Голи: Діоп, 30, Снодграс, 45, 57 – Огбонна, 47 (аг.), Грос, 75, Мюррей, 81

Борнмут – Астон Вілла – 2:1

Голи: Білінг, 37, Аке, 44 – Саматта, 71

Вилучення: Лерма, 51 (друга жовта картка, Борнмут)

Крістал Пелас – Шеффілд Юнайтед – 0:1

Гол: Гуайта, 59 (аг.)

Ліверпуль – Саутгемптон – 4:0

Голи: Окслейд-Чемберлен, 47, Хендерсон, 61, Салах, 72, 90

Ньюкасл – Норвіч – 0:0

Уотфорд – Евертон – 2:3

Голи: Масіна, 10, Перейра, 42 – Міна, 45+1, 45+4, Волкот, 90

Вилучення: Делф, 71 (друга червона картка, Евертон)

Манчестер Юнайтед – Вулверхемптон – 0:0

Тур відкривав поєдинок на Кінг Пауер Стедіум, де місцевий Лестер приймав Челсі. У першій половині першого тайму активніше виглядали лондонці, та згодом господарі вирівняли гру, і почався розмін моментами. Зрештою, на перерву команди пішли без голів. На перших же секундах другого тайму Челсі відкрив рахунок внаслідок подачі з кутового, яку замкнув Рюдігер, однак Лестер відігрався за сім хвилин зусиллями Барнса – Харві змістився з флангу в штрафний і пробив з рикошетом під дальню стійку.

Ярмоленко отримав нові проблеми у Вест Хемі – авторитетний британський ЗМІ знайшов оригінальний вихід

На 64-й же "лиси" вийшли уперед, розігравши атаку з вмиканням на обох краях карного майданчика та фінальним пасом Тілеманса на Чілвелла. Бен вистрілив точно у ближній кут, однак вже на 70-й "аристократи" зрівняли зусиллями Рюдігера, якому вдалося закинути подачу Маунта ударом головою в дальню дев'ятку – 2:2! Лестер міг вирвати перемогу на 80-й хвилині, коли Варді вивів Барнса сам-на-сам з Кабальєро, але Харві вистрілив повз ліву стійку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нічию.

Вест Хем без травмованого Андрія Ярмоленка влаштував з Брайтоном справжній трилер. Ще до перерви Ісса Діоп з подачі Роберта Снодграса рахунок відкрив, а згодом шотландець пострілом з льоту забив гол у роздягальню. По перерві Анжело Огбонна зрізав м’яч у власні ворота, однак вже за дев’ять хвилин Снодграс оформив дубль. Та "чайки" не зупинялись і, спочатку, зусиллями Паскаля Гроса скоротили рахунок до мінімуму, а згодом завдяки Глену Мюррею відновили статус-кво.

Сусіди по турнірній таблиці – Борнмут і Астон Вілла – боролись за шість очок. На перерву Борнмут пішов за комфортної переваги у два голи. На початку другого тайму господарі залишились вдесятьох: Жефферрсон Лерма за другу жовту картку був вилучений з поля. Як наслідок, "леви" скористались чисельною перевагою і зусиллями Мбвани Саматти, якому вдалось перестрибнути голкіпера і переправити м’яч у ворота, рахунок скоротили. На більше не вистачили ані часу, ані сил.

Крістал Пелас на власному полі не зміг вразити ворота Шеффілд Юнайтед. Натомість у другому таймі голкіпер "склярів" Вісенте Гуайта, після подачі з кутового спіймав м’яч, однак не зміг вчасно зупинитись і заніс його у власні ворота. Гості могли ще мінімум двічі забивати, але Гуайта реабілітувався за свою помилку, що однак не допомогло здобути бодай нічию.

Ліверпуль без особливих проблем розгромив на власному полі Саутгемптон. "Святі" протримались увесь перший тайм, одна по перерві посипались. Алекс Окслейд-Чемберлен, Джордан Хендерсон та двічі Мохамед Салах зробили свою справу і ще на крок наблизили мерсисайдців до омріяного титулу переможця англійської Прем’єр-ліги.

Нюкасл та Норвіч так і не виявили сильнішого. ЦІкаво, що остання команда чемпіонату більше володіла м’ячем і створила кілька небезпечних моментів, однак не змогла покращити своє турнірне становище. Не сказали свого слова сьогодні і форварди "сорок", так і залишивши свої гармати незарядженими.

Уотфорд до кінця першого тайму володів впевненою перевагою у два м’ячі. Команди вже чекали свиток на перерву, як у доданий до першого тайму час Єррі Міна скоротив рахунок, а ще за трохи і зовсім відновив статус кво. В середині другого тайму підопічні Анчелотті залишились у меншості – Фабіан Делф отримав другу жовту і покинув поле. Та попри чисельну перевагу суперника, "іриски" змогли вирвати перемогу – на останній хвилині вони втікли у разючу контратаку і здобули важливу перемогу.

У заключному матчі суботи Манчестер Юнайтед приймав Вулверхемптон. У першому таймі можна згадати лише небезпечний постріл португальського новачка "червоних дияволів" Бруну Фернандеша, коли після його удару м’яч просвистів повз праву стійку воріт. По перерві команди продовжили мучити глядачів невикористаними моментами. Цікаво, що господарі переважали у володінні м’ячем, однак у всіх інших компонентах "вовки" нічим не поступались манкуніанцям. Як наслідок, закономірна безгольова нічия, яка не дозволила підопічним Сульшера піднятись на п’яту сходинку.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ