УКР РУС

Манчестер Сіті здолав Лестер завдяки нефарту Агуеро, Зінченка витісняють, а Варді потрібно сходити до церкви

22 лютого 2020 Читать на русском
Автор: Юрій Федина

Лестер приймав Манчестер Сіті у центральному матчі 27-го туру АПЛ. Читайте звіт матчу на Футбол 24.

Центральний матч матч 27-го туру АПЛ як і онлайн-трансляція розпочався о 19:30. Перед дуеллю Манчестер Сіті з Лестером були сусідами у турнірній таблиці, посідаючи друге і третє місця відповідно. Між суперниками лише 4 очки, що додавало поєдинку принциповості. Український захисник Олександр Зінченко не зміг переконати Хосепа Гвардіолу включити його у заявку Сіті.

Фіаско Агуеро і супервихід Жезуса на заміну у відеоогляді матчу Лестер – Манчестер Сіті

Гравці Лестера під гул власних трибун одразу побігли на володіння суперника. Кілька хороших випадів були у "лисів", але на 8-й хвилині Джеймі Варді змусив усіх зірватись зі своїх місць. Форвард отримав хорошу передачу, яка вивела його на рандеву з Едерсоном – м'яч по-зрадницьки потрапив у стійку, навіть Брендан Роджерс вже святкував взяття воріт.

Ближче до середини тайму "містянам" вдалось вирівняти ситуацію, традиційно найактивнішим в обоймі Гвардіоли був Кевін де Брюйне, але м'яч летів повз ціль, або Шмейхель рятував господарів. Перед свистком на перерву Агуеро все-таки змусив данського голкіпера діставати круглого з сітки воріт, проте радість фанів з Манчестера була передчасною – арбітр зафіксував офсайд.

Друга половина зустрічі розпочалась з обміну гострими атаками, далі у грі наступив відносний штиль до 60-ї хвилини. М'яч після потужного удару Ґюндоґана потрапив у руку Денісу Прату – після вмовлянь гравців Сіті та підказки відеоасистента арбітр призначив пенальті. Серхіо Агуеро самовпевнено підійшов до виконання стандарту і Шмейхель на куражі парирував удар.

Гвардіола вирішив, що така невдача може зламати зіркового форварда і замінив Серхіо на Габріела Жезуса, якому і судилось стати героєм матчу. Під час однієї з контратак екс-хавбек Лестера Ріяд Марез підхопив м'яч у центрі поля і протягнув його майже до штрафного майданчика суперника, не зустрічаючи жодного опору від численних гравців господарів, точний пас на Жезуса – гол. Арбітр ще спробував врятувати "лисів", перевіривши епізод на предмет офсайду, але марно, бразилець зіграв у рамках правил.

Кінцівка зустрічі пройшла під натиском Лестера, проте гостям вдалось втримати перемогу, яка дозволила віддалитись від суперника на 7 очок.

Лестер став заручником свого успіху

Брендан Роджерс, якого вболівальники "лисів" готові були на руках носити після першого кола чемпіонату, зараз отримує солідну порцію хейту через свою ж високо підняту планку. Протягом 6-ти останніх матчів внутрішнього чемпіонату підопічні Роджерса здобули лише одну перемогу. Не дуже схоже на команду з третього місця, чи не так? Але варто відзначити, навіть попри таку невтішну серію Лестер почуває себе досить впевнено. Відстань від 4-ї сходинки, яку окупував Челсі, – 6 очок, а 5-й Тоттенхем відстає на 10 балів.

Головний тренер господарів вирішив ризикнути і зіграти з двома форвардами, в пару до Варді потрапив Келечі Іхеаначо, але, схоже, нігерієць не виправдав очікувань і був замінений після перерви. В атаці залишився лише Варді, який користується безлімітним вотумом довіри, але ніяк його не виправдовує. Джеймі ще не забивав у 2020 році, хоча мав для цього безліч нагод. Виключенням і не став поєдинок з Сіті, 33-річний нападник розмінював нагоди одну за одною, але безрезультатно.

Гвардіола переміг суперника його ж зброєю

Якщо господарі розпочали матч з нетиповою схемою з двома форвадами, то Сіті здивував появою у атаці самотнього Агуеро без помічників (Стерлінг травмований, а Жезус залишився у запасі). Де Брюйне та Марез постачали "снаряди" аргентинцю, але марно, а незабитий пенальті став апогеєм цього нефарту. До слова, Серхіо також не знає смаку голів вже більше місяця. Якби не три очки від Габріела Жезуса, який і замінив Агуеро, то "усіх псів" за результат могли спустити саме на Куна.

Найкращим гравцем матчу за версією порталу Whoscored став Ріяд Марез з оцінкою 8,5. Алжирець свого часу був частиною казки Лестера у сезоні 2015/16 і, схоже, по-особливому налаштовується на колишню команду. 29-річний хавбек підкорив собі весь правий фланг і саме після його нахабного забігу, де гравці суперника грали роль тренувальних стовпців, Жезус і зумів забити переможний м'яч.

Прокляття пенальті для Манчестера

Гвардіола часто скаржиться, що VAR недолюблює Ман Сіті, але після гри з Лестером іспанцю доведеться трохи помовчати. Саме завдяки відеоасистенту рефері призначив 11-метровий у ворота господарів за гру рукою від Прата. Але глядачі обурились, чому в першому таймі арбітр не поставив пенальті у ворота Сіті, коли м'яч після удару зі штрафного потрапив у руку де Брюйне.

З реалізацією пенальті у нинішньому сезоні АПЛ у Сіті повна катастрофа. З 7-ми призначених 11-метрових "містяни" змарнували 4. Цікавий факт, що у їхнії сусідів з Манчестера теж схожа біда, Юнайтед не забив 4 пенальті з 9-ти.

Що там у Зінченка?

Український захисник знову не потрапив у заявку "містян". За останні 9 матчів "блакитних" Зіна лише двічі з'являвся на полі. Можливо, Гвардіола ніяк не може пробачити українцю його вилучення у матчі з Тоттенхемом (0:2), яке і стало ключовим у тій зустрічі на думку іспанського фахівця. Головний конкурент Олександра за позицією у Сіті Бенжамен Менді добре себе проявив у поєдинку з Лестером. Француз продовжує набирати форму після нещодавньої травми і Зінченку потрібно добре постаратись, щоб вплинути на довіру Гвардіоли до Бенжамена.

Історична дискваліфікація Манчестер Сіті: головні питання та відповіді – Гвардіола, шейх, Зінченко, суди, інші загрози