УКР РУС

"Легше вести перемовини з Барселоною, ніж з Ворсклою", – агент легіонера полтавського клубу

10 лютого 2021 Читать на русском

Мамаді Фофана, який представляє інтереси півзахисника Ворскли Ндіайє Пап Альюна, зізнався про не надто приємний досвід роботи в Україні.

"Не хочу ні в якому разі нікого критикувати, або ображати, але, чесно, легше вести справи з Селтіком, Барселоною, Ліллем, Порту або Атлетіко, адже їхнє розуміння роботи ринку і ведення бізнесу значно відрізняється . У Західній Європі раніше згадані клуби знають, як бути конкурентоспроможними, як підвищити цінність гравця і як заробляти гроші. Вся справа в кадровій політиці та їхній стратегії. Той же Лілль, купивши Ніколя Пепе за 10 млн євро, продав його Арсеналу за 80 млн.

Лідера Ворскли прагнуть переманити клуби із чотирьох країн Європи – він може піти безкоштовно

Влітку абсолютно безкоштовно може піти з Ворскли один з їхніх основних гравців Альюн, минулого літа подібне могло статися з Кане. Такий розвиток засмучує, адже Ворскла має серйозний і великий потенціал, щоб стати одним з найбільш продаваних клубів, налагодивши модель недорогих покупок і продажів гравців з прибутком. Це дійсно реально для такого клубу. Подібне могло б принести їм великий успіх.

Чому б не зробити так, як той же Шахтар, що бере гравців з Бразилії, а згодом продають їх з прибутком, при цьому зберігаючи реальну конкурентоспроможність на всіх фронтах. Франція і Африка – чудовий ринок для пошуку талантів. Я допомагав багатьом клубам продавати гравців і консультував їх з питань трансферів", – цитує Фофана Footboom.

У нинішньому сезоні УПЛ Альюн провів 12 матчів за полтавський клуб.

"Перевага Брюгге над Динамо – очевидна": Денис Босянок – про Луческу, наших в Аталанті і 10-сантиметрові офсайди