УКР РУС

"Лайнсмен перепросив за піднятий прапор, погане суддівство": тренер Порту розкрив тактичні деталі перемоги над Шахтарем

14 грудня 2023 Читать на русском

Головний тренер Порту Сержіу Консейсау прокоментував перемогу своєї команди в матчі з Шахтарем (5:3).

"Чи був наш пресинг ключем до перемоги? В оборонній третині поля Шахтаря пресингувати суперника набагато складніше, ніж у нашій. Простір позаду нас більший, і якби ми не були ефективні проти команди, яка розігрує м'яч від воротаря, ми могли б від цього постраждати. У нас же був повний порядок у структурі під час високого пресингу, ми добре підготувалися. Шахтар розставляє багато людей у центральному коридорі, правий захисник часто потрапляє в центр, Зубков опускається вниз і дає ширину своєму коридору... Відбувається багато "розмінів" між півзахисниками. Нам потрібно було бути організованими і розуміти, де і як пресингувати суперника, щоб отримувати можливість організовувати гольові атаки.

"Тренер просив високо пресингувати": герой матчу Порту – Шахтар відмовився обирати суперника по 1/8 фіналу ЛЧ

Ми провели хорошу гру, пропустивши безглуздий гол. Коли Шахтар забивав нам перший м'яч, мої хлопці зупинилися, побачивши піднятий прапорець від лайнсмена. Він після цього перепросив, але шляху назад уже не було – гол було зараховано.

Ми зіткнулися зі складною командою, впевненими в собі гравцями, які чітко знають свої функції на полі. Щоб виграти в такому матчі, потрібно було викластися на 100%. Ми пішли в атаку, пропустили ще один м'яч, у достовірності якого в мене є багато сумнівів. А ще ця індивідуальна помилка... Я акцентую на цьому увагу, тому що це важливо. Ми прагнемо солідності в обороні, але сьогодні з тих чи інших причин ми були не такі компетентні, та й суддівська бригада теж була не на найвищому рівні.

Тепер настав час відпочити і подумати про наступну гру в чемпіонаті зі Спортінгом, яка для нас дуже важлива", – цитує Консейсау CNN Portugal.

Шахтар не зміг вийти у плей-офф ЛЧ, програвши Порту в битві з вісьмома голами – Сікан став першим після Шевченка