УКР РУС

Ювентус завдяки дублю Роналду оформив ефектний камбек проти Удінезе, Рома сенсаційно поступилась Сампдорії

2 травня 2021 Читать на русском

В рамках 34-го туру чемпіонату Італії було проведено кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 34-й тур

Лаціо – Дженоа – 4:3

Голи: Корреа, 30, 56, Іммобіле, 43 (пен), Альберто, 48 – Марушич, 47 (автогол), Скамакка, 80 (пен), Шомурудов, 81

Болонья – Фіорентина – 3:3

Голи: Паласіо, 32, 71, 84 – Влаховіч, 22 (пен), 73, Бонавентура, 64

Наполі – Кальярі – 1:1

Голи: Осімхен, 13 – Нандес, 90+4

Удінезе – Ювентус – 1:2

Голи: Моліна, 10 – Роналду, 82 (пен), 90

Сампдорія – Рома – 2:0

Голи: Сілва, 45, Янкто, 66

Нереалізований пенальті: Джеко, 72 (Рома)

Суботню ігрову програму в італійській Серії А відкривав поєдинок Лаціо – Дженоа. На 30-й хвилині "орли" вийшли уперед – Корреа підхопив м'яч у штрафному суперника, й з вбивчої відстані пробив під праву стійку. Під завісу тайму римляни ще й заробили 11-метровий за фол у воротарському майданчику. Його без особливих проблем реалізував Іммобіле – 2:0.

"Втрата очок могла дорого нам обійтись": Піолі вказав на слабкі сторони Мілана напередодні вирішальних матчів у Серії А

Одразу після перерви "грифони" відквитали один гол – Марушич зрізав м'яч у власні ворота. Лише за хвилину "орли" повернули впевнену перевагу завдяки забитому Альберто, а на 56-й дубль до свого активу записав Корреа – 4:1. На 80-й рефері призначив ще один пенальті, але цього разу у ворота господарів. Шанс не змарнував Скамакка, який впевнено його реалізував. Це надихнуло гостей, й за хвилину ще один поклав Шомурудов. Цей гол став останнім у матчі, й фінальний свисток зафіксував перемогу Лаціо – 4:3.

Фіорентина завітала у гості до Болоньї. У першому таймі команди обмінялись голами – у "фіалок" 11-метровий реалізував Влаховіч, а у господарі рахунок зрівняв Паласіо.

Після перерви гості вирвались вперед завдяки голу Банавентури, але дуже скоро рівновагу знову відновив Паласіо. Однак, Фіорентина не збиралась здаватись, й лише за одну хвилину вони знову вийшли уперед – дубль до свого активу записав Влаховіч. Здавалось, що перемога у кишені "фіалок", однак під завісу зустрічі той же Паласіо зумів оформити хет-трик. У підсумку – бойова нічия – 3:3.

Кальярі на виїзді зустрічався із Наполі. Вже на 13-й хвилині господарі вийшли уперед – Осімхен у штрафному майданчику отримав передачу від Інсіньє, та з вигідної позиції пробив повз голкіпера.

У другій половині зустрічі "острів'яни" відчайдушно намагались зрівняти рахунок, і їм це вдалось аж у компенсований час – відзначився Нандес. Несподівана мирова.

Удінезе приймав Ювентус. Господарям вдалось забити швидкий гол – Моліна з вбивчої відстані розстріляв голкіпера. Одразу після цього "б'янконері" захопили контроль над м'ячем, й відчайдушно намагались зрівняти рахунок, однак до перерви цього зробити їм не вдалось.

Аж на 83-й хвилині підопічні Андреа Пірло заробили 11-метровий – Де Пауль зіграв рукою під час удару з стандарту. Його точним ударом під ліву стійку реалізував Роналду. На 90-й Кріштіану головою замкнув навіс Рабйо до карного майданчика – 1:2. Ювентус святує вольову перемогу.

Завершував ігровий день поєдинок Сампдорія – Рома. Наприкінці першого тайму господарям вдалось відкрити рахунок – Сілва замкнув прострільну передачу Торсбю у карний майданчик.

На 66-й хвилині перевагу генуезців збільшив Янкто, й тільки після цього римляни прокинулись. Однак, гол Майораля на 68-й скасував VAR, а Джеко не зумів реалізувати 11-метровий – завадив голкіпер. Впевнена перемога Сампдорії.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ