УКР РУС

Ювентус вирвав сьому перемогу поспіль, Лаціо поступився Лечче, Рома здолала Болонью і впритул наблизилась до зони ЛЧ

4 січня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У середу у чемпіонаті Італії відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 16-й тур

Рома – Болонья – 1:0

Гол: Пеллегріні, 5 (пен.)

Лечче – Лаціо – 2:1

Голи: Стрефецца, 57, Коломбо, 71 – Іммобіле, 14

Кремонезе – Ювентус – 0:1

Гол: Мілік, 90+1

Фіорентина – Монца – 1:1

Голи: Кабрал, 19 – Аугусто, 61

Аталанта у доданий час врятувала нічию зі Спецією у дербі українців – Маліновський виявився фартовішим за Коваленка

Рома вийшла вперед у матчі з Болоньєю вже на 5-й хвилині – Лікоянніс виконав брудний підкат у чужому штрафному проти Дибали і арбітр вказав на позначку. Пеллегріні впевнено виконав вирок. Попри незначну перевагу гостей у володінні м'ячем ("вовки" свідомо віддали ініціативу супернику), господарі не соромились бити при першій ліпшій можливості. Хорошу можливість відзначитись мав Дибала наприкінці тайму, однак першу спробу заблокували захисники, а після другої сфера пролетіла над воротами.

По перерві команди обмінялись моментами: Дзаньйоло поцілив у руки кіперу, а удар Арнаутовіча впритул було заблоковано. Болонья значно переважала гостей у другому таймі, але бодай зрівняти так і не змогла.

У паралельному матчі ще одна римська команда – Лаціо – несподівано поступилась Лечче. Іммобіле відкрив рахунок на 14-й хвилині: закидання за спини захисників у штрафний майданчик і Чіро влучно пробив у дальній кут повз голкіпера. За дві хвилини він ледь не подвоїв, у падінні пробивши над воротами. В середині тайму Башіч схопився за голову – після добивання він послав сферу високо над поперечиною.

По перерві Лечче зрівняв: Ді Франческо отримав сферу на лівому фланзі і пробив з гострого кута. Проведель відбив удар руками на інший фланг, де на добиванні першим був Стрефецца. В середині другої сорокап'ятихвилинки Коломбо зірвав овації на трибунах, вивівши господарів вперед. Лечче вчисту перегравав Лаціо і був ближчим до того, аби забити втретє, аніж Лаціо зрівняти. Всі спроби Саррі оживити гру замінами не приносили результату. Як наслідок, Лаціо опустився на 5-ту сходинку і зрівнявся за очками з Ромою.

Ювентус починав новий рік, перебуваючи на третій позиції в турнірній таблиці й маючи за плечима 6-матчеву серію перемог. Стартувати у 2023-му довелося з виїзду в Кремону – проблем там не очікувалось, адже місцевий Кремонезе досі не виграв жодного матчу в Серії А й перебував у зоні вильоту. Втім, зустріч виявилась вкрай непростою.

В цілому, Юве був гострішим за аутсайдера, створивши низку дуже хороших моментів, однак Кремонезе не сильно поступався в активності. Зокрема, на 15-й хвилині господарі забили завдяки невдалому виходу Щенсни (взяття воріт не зарахували через офсайд), а на 69-й хвилині Дессерс влетів на лівий край штрафного та пробив у ближню стійку! Кін міг принести перемогу на 78-й, бахнувши з кількох метрів у голкіпера, але підопічні Массіміліано Аььвіні відповіли прострілом Афена-Г'яна – стійка знову виручила "б'янконері"!.

Взагалі, в другому таймі Кремонезе сподобався навіть більше. У нульову нічию вірилось все більше – втім, вищий клас гравців "Старої синьйори" дався взнаки на 1-й компенсованій хвилині. Ювентус заробив штрафний, а Мілік прямим ударом з нього поцілив точнісінько у правий нижній кут. 0:1! Цей гол виявився єдиним у зустрічі. Команда Массімо Аллегрі знову перемагає.

В паралельному поєдинку інший новачок Серії А виступив успішніше. Монца приїхала до Флоренції, розписавши нічию з Фіорентиною. Гості пропустили вже на 19-й хвилині внаслідок потужного удару Кабрала з правого краю карного майданчика, та і загалом "фіалки" провели вдвічі більше ударів по воротах клубу Берлусконі. Втім, за показником очікуваних голів команда Рафаелло Палладіно була навіть кращою.

За хороші моменти Монца була винагороджена голом в середині другого тайму. Рахунок зрівняв Карлос Аугусто, який розстріляв ворота Фіори з лінії воротарського – 1:1! Цей гол виявився останнім у зустрічі. Нічия на Артеміо Франкі!

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ