УКР РУС

Інтер розгромив Спецію з Коваленком і став лідером Серії А, переможний шедевр чемпіона Європи

20 серпня 2022 Читать на русском

У суботу, 20 серпня, стартував другий тур чемпіонату Італії 2022/23. Рахунки і огляд 4-х матчів Серії А – у цій новині на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 2 тур

Торіно – Лаціо – 0:0

Удінезе – Салернітана – 0:0

Вилучення: Перес, 45+3 (Удінезе)

Інтер – Спеція – 3:0

Голи: Лаутаро, 35, Чалханоглу, 52, Корреа, 82

Сассуоло – Лечче – 1:0

Гол: Берарді, 40

Торіно і Лаціо вдало розпочали сезон 2022/23, здолавши в першому турі Монцу і Болонью відповідно. Але поєдинок у Турині не назвеш яскравим, хоча кілька моментів суперники таки створили. Команди лише тричі пробили у площину воріт, і забити так і не зуміли. 0:0 – Лаціо і Торіно набрали по 4 очки у двох турах.

Гасперіні – про Маліновського: "Ми шукаємо гравця, який може забивати більше, ніж 6 голів на рік"

В Удіне місцевий Удінезе приймав Салернітану, яка начебто близька до підписання Артема Довбика. Обидві команди програли в стартовому турі, тому сьогодні сподівалися набрати перші очки. На останніх секундах першого тайму господарі залишилися вдесятьох – Перес отримав пряму червону картку. У меншості Удінезе змушений був значно менше думати про атаку. Салернітана перевершила фріульців за кількістю ударів і була ближчою до забитого м'яча, але і ця гра завершилася нулями. Перші очки обох команд у сезоні.

Сассуоло розібрався з Лечче завдяки влучному удару Доменіко Берарді, який нещодавно продовжив контракт з "нероверді". Чемпіон Європи розкішним ударом з льоту вразив ворота новачка Серії А і приніс Сассуоло три очки.

Спеція після перемоги в першому турі поїхала в гості до Інтера, який стартував з важкої звитяги над Лечче. Віктор Коваленко розпочав гру на лаві запасних – перша поява українця в заявці у поточному сезоні.

Інтер тиснув і досяг свого на 35-й хвилині. Гол зробив дует нападників "нерадзуррі" – Ромелу Лукаку головою скинув під удар, а Лаутаро Мартінес з-за меж штрафного в дотик увігнав м'яч у сітку. Міланці могли забивати ще, але надійно діяв у воротах Дронговскі. Там, де не рятував поляк, страхувала поперечина (як після удару Лукаку).

По перерві підопічні Індзагі закономірно подвоїли свою перевагу. Хакан Чалханоглу був першим на підбиранні та влучно пробив у ближній кут. Віктор Коваленко вийшов на 79-й хвилині, і практично тут же Спеція отримала третій м'яч. Гол організували джокери Інтера – Джеко віддав на Корреа, а той проштовхнув м'яч у сітку повз захисника.

3:0 – Інтер набрав 6 очок і став лідером чемпіонату. Спеція з 4-ма пунтками в середині таблиці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ