УКР РУС

Мілан переміг Верону, оформивши камбек з 0:2 й очолив турнірну таблицю Серії А

16 жовтня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 8-му турі чемпіонату Італії відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 8-й тур

Лаціо – Інтер – 3:1

Голи: Іммобіле, 64 (пен.), Андерсон, 81, Мілінковіч-Савіч, 90+1 – Перішіч, 12 (пен.)

Мілан – Верона – 3:2

Голи: Жиру, 59, Кессьє, 76 (пен), Гюнтер, 78 (автогол) – Капрарі, 7, Барак, 24 (пен)

Коваленко голом і асистом допоміг Спеції вирвати перемогу у Салернітани – феєричне повернення українця після травми

Початок матчу між Лаціо та Інтером ознаменувався пенальті у ворота римлян. Ельсейд Хюсай незграбно зіграв у власному штрафному майданчику, заваливши суперника і арбітр, після тривалих консультацій з VAR, таки вказав на позначку. Іван Перішіч розвів Рейну і м'яч по кутах.

В середині тайму Самір Хандановіч зреагував на приголомшливий удар Башіча, вибивши перед собою. Тома намагався добити, але Перішіч встиг виставити ногу і заблокувати спробу. Загалом господарі виглядали гострішими, і лише везіння не вистачало підопічним Саррі, аби зрівняти.

В середині другого тайму м'яч влучив у руку Бастоні і арбітр призначив пенальті вже у ворота Інтера. Іммобіле без проблем переграв Хандановіча. Під кінець матчу Іммобіле з Андерсоном розігнали атаку, перший потужно пробив, Самір у падінні відбив, а Феліпе добив і вивів Лаціо вперед. Вже у доданий час Мілінковіч-Савіч відгукнувся на навіс зі штрафного і головою поставив ефектну крапку у матчі.

Мілан закривав програму дня домашнім поєдинком проти Верони. Команда Ігора Тудора є дуже неприємним суперником для усіх колективів, але навряд чи "россонері" очікували отримати 0:2 вже у першій половині першого тайму. Рахунок відкрив Капрарі, який на 7-й хвилині отримав скидку від Велозу й реалізував фактичний вихід віч-на-віч, а на 24-й перевагу гостей з пенальті подвоїв Барак. Цікаво, що Мілан вперше з листопада 2020-го року пропустив двічі до перерви – і тоді кривдником теж була Верона.

Втім, у другому таймі Мілан зумів зібратись, відквитавши один гол на 59-й хвилині внаслідок подачі Леау з лівого флангу та точного замикання від Жиру. На 76-й же "россонері" відновили статус-кво, заробивши й реалізувавши пенальті – його забив Кессьє. Стефано Піолі після цього одразу ж випустив Ібрагімовіча, а вже на 78-й хвилині господарі вийшли вперед! Щоправда, відзначився не Златан, а Гюнтер, який зрізав простріл Кастільєхо у власні ворота. 3:2!

Верона намагалася врятувати нічию, однак міланці свого вже не відпустили. Фінальний свисток зафіксував грандіозну перемогу господарів, завдяки якій Мілан вийшов на першу позицію в Серії А.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ