УКР РУС

Лаціо – Аталанта: Маліновський феєрить у відповідь на побої, 9 голів для Індзагі та вражаючий лідер бомбардирів

1 жовтня 2020 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Лаціо та Аталанта (1:4) зустрілися у перенесеному поєдинку 1 туру чемпіонату Італії 2020/21. Рахунок і огляд матчу читайте на "Футбол 24". Руслан Маліновський вперше за 5 ігор вийшов у стартовому складі свого клубу та став одним з найкращих на полі.

Римляни вже 6 матчів не перемагали "Богиню" в рамках Серії А. Водночас обидві команди стартували з впевнених виїзних звитяг. Матч і онлайн-трансляція Лаціо – Аталанта на "Футбол 24" стартували о 21:45. Джан П'єро Гасперіні та Сімоне Індзагі набрали однакову кількість очок за останні 4 роки – по 282. У матчах римлян і бергамасків минулого сезону глядачі побачили 11 голів, зокрема, шедевр Маліновського. Звітних суперників називають тіньовими претендентами на Скудетто, які можуть всіх здивувати.

Лаціо – Аталанта: онлайн-трансляція матчу Серії А

Господарі значно впевненіше почувалися з м'ячем, здавалося навіть – контролювали гру в перші 10 хвилин. Усе змінив Маліновський. Руслан протягнув снаряд спочатку на швидкості, а потім і розрізним пасом. Атака захлинулася після невдалих дій Гомеса, але українець знову відборовся, партнери підібрали і навісили. Хатебур скинув, Госенс розстріляв голкіпера. Індзагі дуже емоційно кричав на суддю, гравці Лаціо не вірили, що гол зараховано, але суть суперечки важко зрозуміти – ледь вловимий дотик руки до плеча зовсім не впливав на Марушіча.

Перфоманс Маліновського і компанії у відеоогляді розгрому Лаціо

Усе ще статистично солідніше діють лаціалі, однак з 5 ударів у межах штрафного фактично жодного по-справжньому небезпечного. У центрі поля Лус Альберто раптово вибухає гнівом, ніби це Матерацці Зідану щось шепнув. Які ж заведені римляни, тільки не туди всю енергію спрямовують. Аталанта веде завдяки більшому спокою, всім своїм виглядом демонструючи клас топ-клубу. Маліновський знову вибухнув у центрі поля, закидання у штрафний не вийшло. Ефектно Руслан прокинув круглого поміж ніг Раду, та за хвилину надійшла розплата – отримав болючий удар в око. Навряд чи випадково це трапилося.

Атакували-атакували римляни, а забили знову гості. Цього разу Госенс віддячив Хатебуру за асист, виконавши ідеальний крос на його ногу. Лаціо миттєво міг повернутися у гру. Іммобіле влучив у поперечину після доволі брутальної атаки на воротаря. Джімшиті вибив з лінії порожніх воріт, не дозволивши добити Кайседо. Сапата дивом не забив з кількох метрів. Епізод не завершився, Маліновський подав, суперник вибив прямо на Гомеса. 0:3 вже до перерви – сценарій минулорічного римського матчу повторюється на всі 100. Чи знову буде камбек на 3:3? Поки зовсім не схоже: 0,7 на 1,52 навіть за очікуваними голами, у двох з яких встиг взяти участь футболіст збірної України.

Щоб уникнути повного занурення в минуле, Гасперіні випускає 22-річного дебютанта Крістіана Ромеро замість центрального захисника Джімшиті вже у перерві. Кілька поспіль подач Маліновського йдуть не туди – геть біда сьогодні з цим компонентом, хоча одного разу в подібній ситуації спрацювало підбирання. Луїс Альберто ідеально навісив на воротарський. Марушіч розстрілював, але Спортьєлло дивом парирував. На свій гол Лаціо награло. На 57 хвилині Мілінковіч-Савіч подав, а Кайседо в хокейній манері обіграв воротаря і закотив. Усе той же еквадорець п'ятою у повітрі віддав а-ля Ібрагімовіч на Іммобіле. Чіро обійшов голкіпера, але з гострого кута не влучив.

Третій удар в зону обличчя Маліновського. Для Руслана якийсь бій MMA виходить. Українець помстився гольовим пасом на Гомеса. Класно наш №18 втік від опіки кількох суперників і віддав, але й Алехандро розібрався дуже красиво! Вперше розрядив свою гармату український легіонер – заблокували дальню спробу. Ой, буде шуму в Римі через суддівство. Кайседо обіграв захисника і наткнувся на шлагбаум біля входу до штрафного. Суддя Фабіо Мареска тільки й вліпив, що жовту за емоційні протести.

І знову з лінії воріт вибивають захисники Аталанти, Паломіно виправився за свою помилку, а в господарів Кайседо вчергове загострював і мав забивати. Маліновський недарма залишився після серії замін Гасперіні. Руслан хитнув захисника і віддав блискучий пас у темп на Мурієля – як же схибив колумбійський нападник?! Аталанта спокійно довела справу до розгрому. Хавбек збірної України натхненно відіграв усі 90 хвилин, доклавшись до 3 голів і втративши змогу оформити дубль асистів. Лаціо ніби й володів м'ячем більше часу, стріляв по воротах частіше, але "Богиня" була вбивчо ефективною – середня результативністьь на старті сезону становить 4 забиті.

Маліновський отримує 3-й найкращий бал у матчі, було за що

Дещо неоднозначний поєдинок для Руслана. Українець отримав шанс для бенефісу від головного тренера. Гасперіні зняв практично усіх зірок атаки – Сапату, Пашаліча, Гомеса, Госенса. Лише двоє остані заслужили від статистичних порталів вищі оцінки, ніж наш легіонер. Його розвертання, ривки, паси і фінти стали окрасою зустрічі. Маліновський отримав 7,7 від SofaScore 8,1 від WhoScored і 8,0 від FotMob. FootballCritic традиційно дещо занизив його бал (7,1, тільки 5-й результат у матчі).

Видно, що Руслан ще не в ідеальній формі. Усе-таки 22 втрати м'яча – абсолютно найгірші цифри серед усіх гравців Аталанти, вдвічі більше за середній результат у збірній України. Тільки Альберто (27) та Кайседо (23) вдалося "перевершити" цей показник. Не пройшла і жодна з 4 флангових передач З іншого боку ніхто частіше за Малі не загострював. Вихованець Шахтаря створив 3 моменти для партнерів, 1 з яких потягнув на 100-відсотковий.

Крім цього, Маліновський став лідером за успішністю дриблінгу (пройшли 4 з 5 спроб обведень) та єдиноборствами (у 13 вступив, 7 виграв, тричі йому грубо дісталося, довелося хапатися за голову). Чудова робота у пресингу на чужій половині. Тільки Ачербі частіше (16) повертав володіння своїй команді, ніж Руслан (11). Український півзахисник став лідером Аталанти за кількістю передач у фінальну третину поля (17). А ось з точністю пасів склалося не дуже. Якщо у збірній та минулому клубному сезоні було 83%, то цього разу – лише 74%.

Гомес – лідер не лише Аталанти, а й всієї Серії А

Якщо Маліновський вів гру передусім в підготовчій фазі атак, то Папу зайнявся функціями снайпера. Два гольові епізоди стали наслідком тонкого відчуття аргентинця, як зіграє українець. Розкішна реалізація та поставлений удар. Алехандро Гомес набрав 5 балів за системою гол плюс пас (3+2). За перші 2 тури чемпіонату Італії ніхто не демонструє більшої ефективності, якими б крутими не виглядали Лукаку, Роналду, Мертенс і Хакімі. Ніколи не знаєш, що стрельне екс-зірці Металіста в голову – буде він сьогодні бомбардиром чи асистентом. Якщо 32-річний Гомес втримає форму та отримає достатню підтримку від партнерів, мрії фанатів Аталанти про Скудетто стануть реальнішими.

Важкий день для сімейства Індзагі

10 голів пропустив Лаціо за останні 3 матчі проти Аталанти. 9 м'ячів влетіли у ворота команд Філіппо та Сімоне Індзагі в останній день вересня. Холодний душ після стартових перемог на виїзді. Беневенто і Лаціо потрапили під каток найбільших атакувальних машин Серії А, поруч з Наполі. Так-так, навіть Ювентус Пірло поки не виглядає нездоланним гігантом на фоні таких потенційно дуже підступних суперників, які роками готують змову проти короля, але все ніяк не доведуть "заколот" до кінця.

Сумна новина для римлян полягає в тому, що перевершивши суперника за xG, "орли" продемонстрували провальну реалізацію. Кайседо, Іммобіле та Марушіч змарнували 100-відсоткові моменти. Це була така собі гра знову на 3:3 чи 4:4, але Аталанта проявила клас команди, готової брати максимум. Лаціо ж, таке враження, тільки намагається повторити шлях бергамасків. Поки команда Сімоне Індзагі відстає – куценька лава запасних і поруч не стоїть з можливостями навіть скромної, хоч і вишуканої, "Богині". Залежність від настрою Іммобіле нікуди не ділася, скільки б не намагалися феєрити Кайседо, Альберто та Мілінковіч-Савіч.

Лаціо – Аталанта 1:4: Маліновський віддав гольовий пас – дивіться відео всіх дій українця