УКР РУС

Кваліфікація Євро-2020: Туреччина вирвала важку перемогу над Андоррою, Чехія несподівано поступилася Косово

7 вересня 2019 Читать на русском

Відбулися чергові матчі кваліфікації до Євро-2020. Косово та Ісландія здобули домашні перемоги.

Євро-2020, Кваліфікація

Група А

Косово – Чехія – 2:1

Голи: Мурічі, 20, Войвода, 67 – Шик, 16

Група Н

Ісландія – Молдова – 3:0

Голи: Сігторссон, 21, Б'ярнасон, 55, Мудрак, 77 (авт)

Туреччина – Андорра – 1:0

Гол: Туфан, 89

Литва – Україна: стартові склади на матч відбору Євро-2020

У стартовому матчі ігрового дня Косово на власному полі здобуло важку перемогу над Чехією. Гості зуміли забити швидкий гол. Якуб Янкто зумів передачею знайти у штрафному суперника Патріка Шика, а форвард РБ Лейпцига без проблем увігнав м'яч у лівий кут воріт.

Всього через 4 хвилини Косово вдалося відновити рівновагу завдяки точному удару Ведата Мурічі. А в середині другого тайму Мергім Войвода першим дістався до м'яча після кутового і встановив, як з'ясувалося пізніше, остаточний рахунок – 2:1.

Після цього матчу Косово набрало 8 очок і посідає друге місце в турнірній таблиць групи А, відстаючи від Англії на один пункт. У Чехії 6 залікових балів і третя позиція.

Ісландія вдома не мала проблем з Молдовою. Господарі відкрили рахунок в середині першого тайму завдяки голу Кобейна Сігторссона. На початку другої половини Біркір Б'ярнасон збільшив перевагу своєї команди до двох голів. Ще через 20 хвилин захисник збірної Молдови Віктор Мудрак вразив власні ворота.

В іншому матчі групи Н Туреччина була за крок від втрати очок у поєдинку з Андоррою. Господарі увесь матч провели поблизу володінь суперника, але вирвати перемогу змогли лише перед самісіньким фінальним свистком завдяки голу Туфана.

Після 5 турів у групі Н відразу три команди набрали по 12 очок – Франція, Туреччина та Ісландія. Далі йдуть Албанія (6 пунктів) Молдова (3) та Андорра, яка програла всі матчі.