УКР РУС

Кваліфікація Ліги чемпіонів: "український" Ференцварош перестріляв Разград, Дебелко та Сухоцький програли серії пенальті

18 липня 2019 Читать на русском

Завершилися повторні матчі першого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів, 1-й кваліфікаційний раунд

Рига – Дандолк – 0:0 (перший матч – 0:0), пен. – 4:5

Вилучення: Пренга, 111 (Р)

АІК – Арарат-Вірменія – 3:1 (1:2)

Голи: Гойтом, 47, 52, Ларссон, 62 (пенальті) – Кобялко, 77

Карабах – Партизані – 2:0 (0:0)

Голи: Озобіч, 51, Кінтана, 90+4

Русенборг – Лінфілд – 4:0 (2:0)

Голи: Конрадсен, 20, 51, Акінтола, 69, Хелланн, 85

Лудогорець – Ференцварош – 2:3 (1:2)

Голи: Терзієв, 24, Гайстер, 69 (автогол) – Харатін, 17, Шкварка, 21, Нгуен, 48

Нереалізований пенальті: Свєрчок, 29 (Л)

Вилучення: Моці, 82 (Л)

П'яст – БАТЕ – 1:2 (1:1)

Голи: Червіньскі, 21 – Мукам, 82 (пенальті), Волков, 87

ЧФК Клуж – Астана – 3:1 (0:1)

Голи: Омрані, 10, 73, Постніков, 26 (автогол) – Муртазаєв, 4

Марібор – Валюр – 2:0 (3:0)

Голи: Кронаветер, 11, Тавареш, 32

Сутьєска – Слован – 1:1 (1:1), пен. – 3:2

Голи: Шофранац, 90+3 – Шпорар, 49

Селтік – Сараєво – 2:1 (3:1)

Голи: Крісті, 26, Макгрегор, 75 – Татар, 62

Кваліфікація Ліги чемпіонів: Нимме Калью українців здолав Шкендію, Шериф пофеєрив перед вильотом, успіх Црвени Звезди

У столиці Латвії глядачі стали свідками блідих 0:0, а гра між Ригою і Дандолком дійшла до серії пенальті. Там український форвард рижан Роман Дебелко реалізував свій одинадцятиметровий, а партнери його підвели – далі йде чемпіон Ірландії.

Арарат-Вірменія протримався рівно тайм у виїзному поєдинку з АІКом, але посипався відразу після перерви. Успіх шведам забезпечили ветерани. Спочатку Хенок Гойтом двічі вдало замкнув передачі від Салетроса. А на 62-й хвилині Себастьян Ларссон ударом із одинадцятиметрової позначки впевнено розвів м'яч і кіпера по різних кутах. Антон Кобялко за 15 хвилин вискочив на побачення з Ліннером і подарував вірменам надію на підсумковий успіх. Але цього вечора фортуна була за АІК.

Натомість Карабаху для проходу в наступний раунд вистачило б і одного забитого м'яча. Його на старті другого тайму забив Філіп Озобіч, класно зігравши головою після навісу зліва. А в доданий арбітром час відзначився Кінтана. Як наслідок, Партизані прощається із ЛЧ.

Не мав жодних проблем із Лінфілдом досвідчений єврокубковий боєць Русенборг. Андерс Конрадсен впевнено зіграв головою на випередження після подачі кутового на 20-й хвилині, а на 51-й чудовим ударом з льоту подвоїв перевагу "маленьких тролів". Крапку в цьому протистоянні поставив Бабаджіде Акінтола, який на 69-й хвилині добре зіграв на добиванні після атаки лівим флангом, а потім записав до свого активу асист на Поля Андре Хелланна.

Справжня гольова феєрія сталася у Болгарії. Ференцварош під керівництвом Сергія Реброва стараннями українців Харатіна (гол) та Зубкова (2 асисти) впевнено повів у рахунку вже на 21-й хвилині. Лудогорець ледь не спромігся на швидкий камбек: спочатку Терзієв головою замкнув подачу з кутового, а потім Свєрчок зобов'язаний був зрівнювати рахунок із пенальті. Проте, Якуб вирішив виконати панєнку й прогадав – кіпер "Фраді" парирував удар. У другому ж таймі команди обмінялися курйозними голами: Нгуен забив красивий м'яч не без допомоги рикошету, а Гайстер взагалі зрізав м'яч у власні ворота. Виїзна перемога довела амбіції Ференцвароша на цьогорічний розіграш Ліги чемпіонів.

Ференцварош з українцями в Лізі чемпіонів перемагає Лудогорець – Харатін забив гол, Зубков віддав два асисти

Несподіванкою завершилося протистояння польського П'яста та білоруського БАТЕ. Після нічиєї 1:1 у Барісаві фаворитом протистояння виглядали поляки. Вони підтвердили цей статус у першому таймі, коли Червіньскі головою влучно замкнув навіс із лівого флангу. Проте, під завісу поєдинку БАТЕ шокував фанатів П'яста. Для початку Мукам забив із одинадцятиметрового, а потім Захар Волков вивів білорусів у 2-й раунд кваліфікації.

Астана під керівництвом Романа Григорчука добре розпочала виїзний матч із Клужем. Однак, на гол казаха Муртазаєва "залізничники" швидко відповіли голом Біллеля Омрані та автоголом Постнікова. А в другому таймі Омрані класним ударом п'ятою оформив дубль і остаточно забезпечив Клужу путівку до наступної стадії.

Вдруге доволі впевнено свої перемоги здобули Марібор і Селтік (українець Мар'ян Швед не потрапив до заявки). Їхні опоненти – Валюр і Сараєво відповідно – так і не змогли нав'язати боротьбу й заслужено покидають Лігу чемпіонів.

Останніми переможця раунду з'ясували Сутьєска та Слован. Братиславці першими вийшли вперед: екс-зірка УПЛ Моха прострілив на Шпорара й Андраж зіграв в один дотик. Але на 90+3-й хвилині Шофранац останнім ударом перевів двобій в екстра-тайм. Там команди грали обережно й справа перейшла до післяматчевої серії. Там влучнішими виявилися гравці Сутьєски. До слова, весь матч за Слован провів українець Артем Сухоцький.