УКР РУС

Кваліфікація Ліги чемпіонів: Нимме Калью українців здолав Шкендію, Шериф пофеєрив перед вильотом, успіх Црвени Звезди

16 липня 2019 Читать на русском

Завершилися повторні матчі вівторка першого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів, 1-й кваліфікаційний раунд

Шкендія – Нимме Калью – 1:2 (перший матч – 1:0)

Голи: Ібраїмі, 62 (пенальті) – Угге, 6, Ліліу, 90+1

Сабуртало – Шериф – 1:3 (3:0)

Голи: Роловіч, 59 – Латіфі, 3, Маргвелашвілі, 8 (автогол), Тамбе, 11

Вилучення: Палчіч, 73 (Ш, друга жовта картка)

Валлетта – Дюделанж – 1:1 (2:2)

Голи: Фонтанелла, 35 – Покар, 59

Торсхавн – ГІК – 2:2 (0:3)

Голи: Пінгель, 17, Андерсен, 56 – Ріскі, 60, 77

Феронікелі – Нью Сейнтс – 0:1 (2:2)

Гол: Ебб, 67

Црвена Звезда – Судува – 2:1 (0:0)

Голи: Боак'є, 4, Марін, 29 – Топчагіч, 90+6

Вилучення: Гобельїч, 60 (ЦЗ)

Кваліфікація Ліги Європи: Чукарічкі знищили Бананц, сюрприз від Клаксвіка, ЦСКА Софія пройшов Тітоград

Підопічні Романа Кожуховського повели в рахунку вже в дебюті матчу, коли Угге вдало зіграв головою після подачі кутового. У другому таймі Шкендія відігралася – Ібраїмі впевнено реалізував одинадцятиметровий за гру рукою. Проте, під завісу поєдинку фортуна посміхнулася Калью. На 90+1-й хвилині Ліліу головою завершив затяжну комбінацію естонців, які вийшли до наступної стадії завдяки правилу виїзного гола. Усі 90 хвилин за гостей відіграв українець Андрій Маркович.

Справжню сенсацію ледь не створив тираспольський Шериф, який без шансів програв домашній матч Сабуртало. Молдовани забили тричі вже до 11-ї хвилини (особливо красивим голом відзначився Тамбе, який втік на побачення з кіпером господарів) та зрівняли рахунок за сумою двох зустрічей. Шериф міг забивати ще до перерви, але не зумів. Натомість у другому таймі грузини вирівняли гру, а на 59-й хвилині Роловіч класним ударом з льоту скоротив відрив у рахунку. Відновити паритет тираспольці вже не змогли, а потім залишилися у меншості й змушені були завершити виступи в ЛЧ цьогоріч. До слова, у складі Шерифа 69 хвилин відіграв екс-хавбек Зорі Артем Гордієнко, а Денис Шеліхов весь матч провів у запасі господарів.

Після комфортної нічиєї на виїзді Валлетта збільшила свої шанси на вихід до наступного раунду, забивши в першому таймі домашнього матчу зусиллями Фонтанелли. Дюделанж зрівняв рахунок у другій половині гри (забив Покар), але через більшу кількість голів, забитих на виїзді, далі йдуть мальтійці.

Справжня сенсація ледь не сталася на Фарерах. Місцевий Торсхавн після виїзних 0:3 із ГІКом до 56-ї хвилини несподівано повів у рахунку з різницею у два м'ячі завдяки голам Пінгеля та Андерсена. Проте, камбеку не сталося. Форвард гостей Ріку Ріскі оформив дубль і далі пройшов чемпіон Фінляндії.

Зате несподівано завершився матч у Приштині. Місцевий Феронікелі повністю контролював гру, але так і не зумів забити валлійському Нью Сейнтсу. Натомість гості на 67-й хвилині скористалися одним зі своїх небагатьох моментів: Дін Ебб найвище вистрибнув у штрафному майданчика й головою замкнув навіс Спенсера з правого флангу. Отже, 0:1 – перемога валлійців, що дозволила вийти до наступного раунду.

Црвена Звезда взялася до справи зі старту матчу. Уже на 4-й хвилині Річмонд Боак'є, яким колись цікавилося київське Динамо, вискочив віч-на-віч із голкіпером і класно пробив у ближній кут – 1:0. А на 29-й хвилині Марко Марін скористався пасом від Боак'є і класно поклав м'яч у сітку в один дотик. Надалі серби повністю контролювали хід матчу, та все ж пропустили в меншості в доданий арбітром час.